Aeroportul din Cluj-Napoca dă tonul în materie de digitalizare. A implementat un model de plată cu telefonul mobil

Autor: Ioana Matei Postat la 14 mai 2020 374 afişări

Aeroportul din Cluj-Napoca dă tonul în materie de digitalizare. A implementat un model de plată cu telefonul mobil

Începând din 14 mai, parcarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca devine prima din ţară care acceptă plata serviciilor digital, printr-o aplicaţie pentru dispozitivele mobile. GOTO Parking, administratorul parcării, împreună cu soluţia de parcări yeParking, deschid acest beneficiu tuturor şoferilor care accesează parcarea, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiilor menţionate.

„În această perioadă, în care necesitatea limitării interacţiunilor nenecesare este tot mai pregnantă, ne bucurăm să venim cu această formă de plată sigură şi comodă pentru şoferi. Noua opţiune din aplicaţie completează planurile yeParking de a oferi comunităţii sale o gamă cât mai variată de opţiuni de parcare, precum şi cele mai eficiente metode de accesare a acestora. Pe această cale dorim să ne oferim deschiderea în a colabora cu operatorii şi administratorii de parkinguri, pentru a oferi comunităţii soluţii alternative de accesare şi plată a parcării, astfel încât conducătorii auto să poată efectua aceste operaţiuni având siguranţa folosirii propriilor telefoane mobile.” a declarat Mihai LODOABĂ, cofondator şi CEO yeParking.

yeParking poate fi instalată, în mod gratuit, pe ambele sisteme de operare, iOS şi Android, iar plata pentru parcarea administrată de GOTO Parking la aeroportul din Cluj-Napoca se poate efectua prin simpla scanare a cardului de acces eliberat la intrare.

Pe lângă opţiunea de plată a parcării de la aeroport, utilizatorii pot descoperi şi cea mai mare comunitate de parksharing din România. Harta interactivă oferă, în timp real, acces la sute de locuri de parcare libere din Cluj, Braşov şi din alte oraşe mari din ţară, distribuite de proprietari. Iar dacă se alătură lor, distribuindu-şi informaţiile privind parcarea, vor avea numai de câştigat.

Activitatea din comunitate nu rămâne nerăsplătită. Membrii activi primesc pK (parkCoins), cu care pot diminua costul parcării sau pot debloca discount-uri la o listă de parteneri, care este în continuă creştere.

Necesitatea unui sistem modern de gestionare a parcării Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj era uriaşă. Doar în 2018, aproape 2,8 milioane de pasageri au aterizat sau au decolat de aici. Iar numărul lor creşte de la an la an.

„Plata direct de pe telefon a serviciilor oferite de GOTO Parking se înscrie într-un proiect mai amplu al nostru, prin care încercăm să venim în întâmpinarea dorinţelor clienţilor noştri. În mai puţin de un an, am reuşit să schimbăm multe aici, am simplificat accesul în parcare şi am fluidizat traficul. Această soluţie este o continuare firească a evoluţiei parcării, o completare pe măsura îmbunătăţirilor pe care le-am făcut în mod constant şi pe care le continuăm. Soluţiile digitale nu mai reprezintă o posibilă opţiune viitoare, ele fac astăzi parte din viaţa noastră şi au devenit aproape obligatorii, fiind adoptate de tot mai mulţi cetăţeni.

Ne bucurăm că am reuşit ca prin implementarea acestei forme de plată să adăugăm încă o poziţie pe lunga listă a premierelor cu care se mândresc clujenii: prima parcare de aeroport din România unde plata se poate face de pe telefonul mobil”, a declarat Adrian Lotrean, administrator GOTO Parking.

Prin introducerea plăţii direct de pe mobil, GOTO Parking se înscrie în tendinţa generală de digitalizare a companiilor din judeţul Cluj, beneficiind de oferta de servicii a yeParking, una din companiile locale de IT, însă comunitatea locală este cea care va profita din plin de accesibilitatea, uşurinţa si siguranţa plăţii cu telefonul mobil, dispozitivul care ne însoţeşte, astăzi, pretutindeni. Cetăţenii vor putea plăti contactless, în deplina siguranţă, folosind cel mai uzual obiect.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.