Adrian Sârbu: Ziua în care profesorii vor face grevă e o sărbătoare a Educaţiei

Autor: Gabriela Antoniu Postat la 18 mai 2023 42 afişări

Adrian Sârbu: Ziua în care profesorii vor face grevă e o sărbătoare a Educaţiei

“Am avut bugetul în dezbatere acum câteva luni. Nu era nicio problemă pentru dl. Iohannis să ceară public creşterea salariilor profesorilor. Nu s-a întâmplat. Dl. Ciucă nu a spus nimănui că nu sunt resurse bugetare care (….) pentru ploşniţăreala de partid (…) sunt. Uriaşe. Avem 1,3-1,4 milioane de angajaţi la stat (…) Cei care muncesc sunt vreo 4 milioane şi aceştia îi ţin pe cei de la stat (…)

Cred că e o sărbătoare a educaţiei ziua în care vor face grevă profesorii pentru că elevii vor sta acasă, îşi vor folosi tabletele şi mobilele, laptopurile şi, cu siguranţă, o să înveţe ceva mai mult decât învaţă într-o zi de şcoală. (…)

Văd aceste demonstraţii de 30 de ani (…) dar nu am văzut o luare de poziţie publică, puternică, organizată cu mitinguri, cu greve, cu pichete care să forţeze guvernul să investească în wc-urile din curtea miilor de şcoli din România (…), nu am văzut vreun protest al dascălilor în care să spună: guvernule, dorim să actualizăm programa şcolară (metodologia de predare) (…) cum e modelul în China, (…) mai avansat decât în Finlanda”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.