75% din lucrările de construcţie a centrului intermodal din Oradea, investiţie de 9,5 mil. euro, au fost finalizate

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 19 octombrie 2023 32 afişări

75% din lucrările de construcţie a centrului intermodal din Oradea, investiţie de 9,5 mil. euro, au fost finalizate

Primăria Oradea a anunţat că investiţia în construcţia centrului de transport intermodal cu facilitate de acces la transport rutier şi feroviar în zona gării CFR Episcopia Bihor, un proiect de 47 mil. lei (9,5 mil. euro), fără TVA, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, a fost finalizată în proporţie de 75%. Proiectul prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare, acestea urmând să fie utilizate pentru încărcarea şi descărcarea mărfurilor ce vor fi transportate prin intermediul acestui centru intermodal. Obiectivul mai presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii de cale ferată, o clădire administrativă de tip container în care să se desfăşoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat şi racordul la utilităţi.

’’Până acum au fost realizate lucrări la cele două linii de cale ferată, la platformele betonate şi parcare şi au fost finalizate straturile de fundare din piatră brută şi stratul de formă de balast. De asemenea, au fost montate bordurile şi stâlpii de iluminat şi a început aşternerea stratului de beton, iar acum se lucrează la montarea liniilor de cale ferată. Totodată se execută lucrări la reţeaua de canalizare pluvială şi termoficare’’, se arată într-un comunicat de presă transmis de primăria Oradea.

Municipiul Oradea va deveni astfel un hub pentru transportul de mărfuri, fiind situat în apropiere de Autostrada Transilvania şi drumul expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj-Napoca-Oradea- Episcopia Bihor va fi electrificată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură la E60/DN1. Centrul va asigura transferul de mărfuri din Oradea şi judeţul Bihor în relaţia cu statele din vestul Europei, dar şi cu alte zone din România. Totodată, acest proiect contribuie la creşterea competitivităţii economice a companiilor din zona noastră, deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmare a construirii acestei facilităţi. Lucrările la centrul intermodal au început în luna iulie a acestui an şi sunt executate de asocierea formată din din companiile Costa Voc Impex - lider de asociere şi Asfamixt.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oradea,
investitii,
gara

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.