Infograficul săptămânii: Strânsa legatură dintre ciocolată şi premiile Nobel

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 octombrie 2012 176 afişări

Consumul de ciocolată pare a fi în relaţie directă cu numărul de premii Nobel primite de o ţară anume. Cel puţin aşa crede Franz Messerli de la The New England Journal of Medicine, care a stabilit o corelaţie directă între cantitatea de ciocolată consumată pe cap de locuitor şi numărul de laureaţi Nobel la 10 milioane de persoane.

Elveţia conduce topul - acolo se consumă cea mai mare cantitate de ciocolată din lume şi au fost cei mai mulţi câştigători ai premiului Nobel. Studiul a fost făcut pe 23 de ţări, iar consumul de ciocolată a fost estimat cu ajutorul rapoartelor unor producători din domeniu.

Statele Unite ale Americii, Franţa şi Germania se clasează la mijlocul clasamentului, iar China, Japonia şi Brazilia, pe ultimele locuri. Suedia face excepţie. Cu 6,4 kilograme de ciocolată consumate anual pe cap de locuitor, ţara ar fi trebuit să "producă" 14 premii Nobel, dar în schimb a câştigat 32.Pe de altă parte, datele graficului sunt relevante şi destul de greu de contrazis, iar "doza minimă" este de circa 2 kg de ciocolată pe cap de locuitor. În România consumul este de circa un kilogram pe cap de locuitor.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infografic,
ciocolata,
business
/special/infograficul-saptamanii-stransa-legatura-dintre-ciocolata-si-premiile-nobel-10263511
10263511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.