Wargha Enayati

Autor: Razvan Muresan Postat la 06 ianuarie 2014 1690 afişări

Wargha Enayati; Regina Maria

Wargha Enayati

Wargha Enayati, fondatorul reţelei de clinici private Regina Maria este acţionar minoritar al businessului evaluat la circa 35 de milioane de euro pe an. Wargha Enayati nu a venit în România ca să facă afaceri. Deşi a crescut în Germania, la scurt timp după începerea facultăţii Wargha Enayati şi-a spus că vrea altceva, că vrea să aibă un drum diferit de al celorlalţi. "Mi-am zis să vin în România pentru că primul cap încoronat care a aceeptat religia Bahá'í a fost Regina Maria", spune Wargha Enayati.

Wargha Enayati a stat în primul an a stat în Suceava. Era 1983, iar şocurile au venit unul după altul. "Aveai apă numai de două ori pe săptămână, stăteai pentru o bucată de caşcaval ore în şir la coadă." Wargha Enayati îşi aminteşte că se înghesuiau patru studenţi într-o garsonieră şi bifau zilnic pe un calendar câte zile mai au de stat în România. A prins schimbarea din 1989 ceva mai optimist. "Dacă nu venea revoluţia, aş fi plecat", spune Wargha Enayati, menţionând că aşteptările sale au început să scadă după anul 1995.

Mijlocul anilor '90 l-a surprins făcând tranzacţii în domeniul imobiliar, iar ulterior Wargha Enayati a decis să-şi deschidă un cabinet în piaţa Unirii din Bucureşti. "Cu imobiliarele mergea foarte bine, aşa că primul cabinet a fost mai mult o distracţie. După criza din '95, am insistat mai mult pe partea medicală". Între timp, Wargha Enayati a fost medicul ambasadelor Germaniei, SUA, Canadei şi al comunităţii de expaţi. În scurtă vreme, la cabinetul său se arondau firme străine şi mai apoi româneşti. 

Wargha Enayati, fondatorul Centrului Medical Unirea, anunţa la finalul anului 2010 fuziunea cu Euroclinic pentru o valoare estimată la 50 de milioane de euro. După fuziune, medicul a rămas cu 20% din actiuni, restul fiind preluate de fondul de investiţii Advent International. Wargha Enayati este activ în continuare în afacerea Regina Maria, compania rezultată din rebrandingul CMU.

Wargha Enayati este în prezent director general al Regina Maria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Wargha Enayati; Regina Maria
/lideri/wargha-enayati-11858238
11858238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.