Tineri manageri de top 2016: Sorin Rozolea, head of sales open market IM Division Samsung România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 31 decembrie 2016 458 afişări

Tineri manageri de top 2016: Sorin Rozolea, head of sales open market IM Division Samsung România

33 DE ANI   /   HEAD OF SALES OPEN MARKET IM DIVISION / SAMSUNG ELECTRONICS ROMÂNIA

Sorin Rozolea şi-a început cariera profesională în anul 2004 ca product manager la Domo Retail, iar în anul 2008 s-a alăturat echipei Samsung Electronics România. Aici a avut pe rând funcţiile de product manager, key account manager în divizia de Consumer Electronics, iar din 2015 ocupă poziţia de head of sales open market în divizia telecom.

„Anul trecut a fost marcat de lansarea Samsung Galaxy S6, un produs de real succes, care a reprezentat un prim pas în procesul de implementare a unei  noi strategii de retail şi distribuţie. Ca o consecinţă a acestei strategii, de-a lungul anului trecut, Samsung a realizat o creştere constantă a cotei de piaţă în zona produselor premium”, spune Sorin Rozolea.

Una din realizările sale importantă s-a consemnat în anul 2014, când din poziţia de key account manager în cadrul diviziei Consumer Electronics a fost desemnat Samsung European Employee of the Year.

Un alt moment important, povesteşte Sorin Rozolea, a fost lansarea celui mai nou model premium: „Lansarea Samsung Galaxy S7 a fost unul dintre momentele culminante ale carierei mele până în acest moment, concretizat într-o creştere substanţială a vânzărilor în zona premium şi obţinerea locului de lider pe segmentul smartphone-urilor peste 600 de euro pentru brandul Samsung. Acest lucru a fost determinat într-o mare măsură de strategia implementată începând cu 2015, care a ajuns la maturitate în 2016 asigurând succesul comercial al noului Galaxy S7“.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
samsung,
market,
romania,
manageri,
tineri,
top,
manager,
lansare,
ani,
cariera

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.