L-au pus şef la 31 de ani deşi a făcut doar liceul: „Presiunea este foarte mare. Zi şi noapte sunt cu ochii în cotaţii"

Autor: Gabriel Razi Postat la 25 septembrie 2014 6026 afişări

L-au pus şef la 31 de ani deşi a făcut doar liceul: „Presiunea este foarte mare. Zi şi noapte sunt cu ochii în cotaţii"

Mihai Csabai, 31 de ani, este unul dintre puţinii români care au lucrat într-un birou central al unui trader multinaţional de materii prime agricole. În prezent este managing trading division al RodBun Grup, companie cu afaceri de 70 de milioane de euro şi 267 de angajaţi.

Mihai Csabai şi-a început cariera în Austria în cadrul grupului VA Intertrading, iar după patru ani a ales să revină în România pentru a dezvolta divizia de trading cu materii prime agricole a grupului local RodBun, un distribuitor de îngrăşăminte, pesticide şi seminţe pentru agricultură.

Csabai a absolvit doar liceul, dar vorbeşte patru limbi străine şi a reuşit în ultimii ani să tranzacţioneze cereale de câteva zeci de milioane de euro.

Trecerea de la VA Intertrading, o companie de top pe piaţa europeană a comerţului cu materii prime, la RodBun a fost o mişcare prin care Csabai a renunţat la organigrama stufoasă a austriecilor şi la reţeaua lor de distribuţie, achiziţie şi vânzare.

La RodBun, tânărul trader a preluat practic un proiect de la zero cu o ţintă ambiţioasă de a ajunge în scurt timp la rulaje de 200.000-250.000 de tone de cereale şi seminţe oleaginoase. În acest sezon, RodBun a reuşit să îşi facă loc în topul celor mai mari 20 de exportatori de cereale de pe piaţa locală între multinaţionale precum Cargill, Toepfer sau Glencore.

„Presiunea este foarte mare. Zi şi noapte sunt cu ochii în cotaţii. Este posibil să ai o anumită poziţie în piaţă şi lucrurile să meargă într-o direcţie total opusă faţă de cea pe care ai estimat-o, astfel că trebuie să te mişti repede şi să găseşti o soluţie", spunea anterior managerul.


Mihai Csabai face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mihai Csabai,
Rodbun,
tineri manageri de top
/lideri/l-au-pus-sef-la-31-de-ani-desi-a-facut-doar-liceul-presiunea-este-foarte-mare-zi-si-noapte-sunt-cu-ochii-in-cotatii-13330446
13330446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.