Dragoş Anastasiu

Autor: Ioana Matei Postat la 26 noiembrie 2013 2330 afişări

Dragoş Anastasiu, Eurolines, TUI Travel Center

Dragoş Anastasiu

Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, din care fac parte 14 companii cu activităţi în transporturi şi turism, este unul dintre managerii cu experienţă în industria turismului.

Dragoş Anastasiu deţine peste 50 de agenţii de turism pe piaţa românească şi a încheiat un parteneriat cu operatorul din turism TUI Travel, lider european pe piaţa de servicii turistice, prin care pachetele de vacanţă ale TUI se vor găsi în reţeaua de agenţii a omului de afaceri.

Începând cu 20 septembrie 2011, agenţiile Eurolines, condusă de Dragoş Anastasiu, oferă pachete de vacanţă sub numele TUI Travel Center prin Eurolines. Aceste agenţii vor opera sub conceptul de Travel Hypermarket. Astfel, clienţii vor găsi atât produse TUI, cât şi produse ale altor branduri germane şi româneşti. Agenţiile Eurolines sunt un canal de distribuţie atât pentru produsele proprii, create de touroperatorul Nova Travel, cât şi pentru ofertele partenerilor externi şi interni. Dragoş Anastasiu a cumpărat în 2004 Nova Turism, care realizează în prezent pachetele de vacanţă.

Venirea TUI pe piaţa din România, în parteneriat cu Eurolines, compania lui Dragoş Anastasiu, ar trebui să fie pentru segmentul local de turism ce a fost venirea H&M pentru zona de modă. Un nou stil, o cu totul altfel de strategie pentru vânzarea de vacanţe. În 2011, compania de transport internaţional Eurolines a înregistrat în jur de 120.000 de pasageri. Firma operează 35 de autocare pe rutele internaţionale.

Grupul lui Dragoş Anastasiu, care include 16 companii, a finalizat anul 2012 cu afaceri de  243 de milioane de lei (54 mil. euro), în creştere cu 32,6% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor grupului. "Aproape 70% din cifra de afaceri a grupului a fost adusă de activitatea companiei Touring Europabus România, care deţine reţelele de agenţii de turism Eurolins şi TUI pe piaţa românească", a spus Dragoş Anastasiu, care controlează grupul.

Urmărește Business Magazin

/lideri/dragos-anastasiu-11722742
11722742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.