L-au angajat la liceu, acum e director general peste 37 de angajaţi

Autor: Razvan Muresan Postat la 27 septembrie 2014 1235 afişări

Dorin Pena nu împlinise vârsta majoratului când americanii de la Cisco ajungeau în sala de clasă a liceului “I. L. Caragiale” din Ploieşti.

L-au angajat la liceu, acum e director general peste 37 de angajaţi

Din absolvent al unui curs de cunoştinţe informatice organizat de Cisco în anul 2000, Dorin Pena a ajuns astăzi, la 31 de ani, directorul general al companiei.

Povestea lui începe însă în clasa a zecea, când, aflat pe băncile liceului din oraşul natal, elevul Dorin Pena se înscria la cursul Cisco Network Academy, destinat tinerilor elevi şi studenţi pasionaţi de informatică. “Acela a fost primul contact cu compania. Eram în lumea informaticii şi la Ploieşti s-a deschis această academie Cisco. Mi s-a părut foarte interesant şi am început să fac cursuri”, îşi aminteşte azi. I-a plăcut de mic ideea de networking, atât la nivel tehnologic, cât şi la nivel uman, de aceea a avut grijă de-a lungul timpului să nu rămână închis în birou în faţa calculatorului, ci să încerce să intre în legătură şi cu clienţii serviciilor la care lucra. A venit la Bucureşti şi a absolvit facultatea de automatică şi calculatoare la Politehnică, iar în perioada studenţiei a fost instructor la academia Cisco din cadrul universităţii.

După facultate, a lucrat timp de un an pentru un partener al Cisco, după care a fost selectat de americani în Sales Academy, un program al companiei care selectează talente din întreaga lume pentru a le pregăti pentru munca de teren. Între timp a obţinut cea mai înaltă certificare a Cisco, Certified Internetwork Expert, şi a părăsit firma pentru un post la Romtelecom, “mai orientat înspre business”, unde a lucrat timp de un an şi jumătate. “Rămăsesem legat de cultura companiei, aşa că am revenit în Cisco în momentul când s-a ivit un job de vânzări similar cu cel avut în cadrul Romtelecom. În România nu începuse încă perioada restructurărilor pentru că încă trăiam din anii glorioşi de dinainte, de aceea până în 2011 încă se căutau oameni.” La trei ani de la revenire, a fost numit director general.

Compania a raportat o cifră de afaceri de 5 milioane de euro în 2012 şi un profit de 600.000 de euro şi are în România 37 de angajaţi. În Europa, echipamentele Cisco sunt livrate de Cisco Systems International BV şi Cisco International, prin urmare facturarea se face tot la nivelul acestor entităţi centrale. Din acest motiv, datele disponibile la Ministerul de Finanţe nu reflectă vânzările totale realizate pe piaţa locală, desfăşurate şi prin intermediul partenerilor.


Dorin Pena face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/l-au-angajat-la-liceu-acum-e-director-general-peste-37-de-angajati-13330546
13330546
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.