Cei mai admiraţi CEO din România 2014: Nicolas Maure, locul al 27-lea

Autor: Ioana Matei Postat la 09 ianuarie 2015 714 afişări

Nicolas Maure este al patrulea francez aflat la conducerea companiilor Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie (RTR), cu o cifră de afaceri cumulată de circa 4 miliarde de euro şi cu profituri de zeci de milioane.

Cei mai admiraţi CEO din România 2014: Nicolas Maure, locul al 27-lea

„Visul meu din copilărie a fost să fac avioane şi maşini“, declara Maure în cadrul evenimentului Meet the CEO, unde s-a prezentat mediului de afaceri din România. De profesie inginer, Nicolas Maure este absolvent al École Centrale de Paris (ECP) şi titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD).

Şi-a început cariera în cadrul companiei de consultanţă de management Boston Consulting Group, unde a lucrat între 1985 şi 1987. S-a apropiat de domeniul favorit lucrând mai întâi pe partea de strategie, achiziţii şi cumpărare în cadrul a două companii producătoare de componente auto, Valeo (1988-1993) şi Faurecia (1993-2000). A început activitatea la Renault în 2000, ca director cumpărări piese şi accesorii, şi a devenit apoi director plan de calitate şi director general al Société de Transmissions Automatiques.

Nicolas Maure s-a familiarizat cu situaţia Uzinei de la Mioveni, în intervalul 2006-2008, când a fost desemnat să reconstruiască uzina în calitate de director al acesteia şi când la conducerea companiei se afla François Fourmont. După perioada petrecută în România, a devenit vicepreşedinte pentru mecanică al Renault-Nissan Purchasing Organization şi director performanţă fabricaţie Renault. Falimentul Lehman Brothers din 2008 şi perioada grea care a urmat până anul trecut l-au urcat de 50 de ori în avion, făcând naveta între Paris şi Tokio (şi nu numai), când lucra pe partea de achiziţii globale ale grupului Renault Nissan.

Prin urmare, reîntoarcerea în România reprezintă o schimbare binevenită în cariera lui Maure: „Dacă până acum am fost peste tot lucrând într-un singur domeniu, achiziţiile, în România sunt director general pe toate operaţiunile desfăşurate de Renault“.


Nicolas Maure face parte din promoţia celor mai admiraţi CEO din 2014 şi a fost premiat în cadrul Galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale celor mai admiraţi executivi din România în a V-a ediţie a catalogului 100 Cei Mai Admiraţi CEO, lansat de Business Magazin în luna noiembrie.

Catalogul este disponibil pentru comandă mai jos la preţul de 35 de lei:

Cantitate: buc.

* Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica. Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului .

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nicolas Maure,
romania,
dacia,
renault
/lideri/cei-mai-admirati-ceo-din-romania-2014-nicolas-maure-locul-al-27-lea-13756602
13756602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.