A renunţat la medicină pentru a construi alături de familie o afacere de 60 de milioane de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 31 martie 2015 7867 afişări

La 36 de ani, Adina Ionescu este directorul departamentului de dezvoltare durabilă al Lemet şi cea care a reuşit să iniţieze şi să atragă primele fonduri europene pentru companie.

A renunţat la medicină pentru a construi alături de familie o afacere de 60 de milioane de euro

Lemet este o afacere antreprenorială, fondată în 1991 de Alexandru Rizea, tatăl Adinei Ioenscu, iar în activitatea firmei este implicat şi fratele ei, Adrian Rizea.

Deşi a profesat iniţial ca medic, Adina Ionescu a ales să se implice în afacerea de familie care tocmai prindea contur.

„Odată cu compania s-a născut şi adultul din mine. Niciodată n-am avut altă opţiune. Şi dacă o să am, va fi ca şi cum ar trebui să rup din mine o bucată mare. Oricum, a fost foarte natural pentru că iniţial mi-am făcut meseria, adică medicină de întreprindere“, spune Adina Ionescu. În prezent, ea este responsabilă de protecţia mediului, securitate şi sănătate în muncă, de managementul de sistem integrat, dar are în gestiune şi coordonarea activităţii de obţinere a fondurilor nerambursabile.

Lemet operează reţeaua de magazine Lem’s, pe care a început să o dezvolte în 2008, iar în 2013 a ajuns la o cifră de afaceri de 231 milioane de lei, 1.400 de angajaţi şi hale industriale pe o suprafaţă de peste 35.000 mp, cu o capacitate anuală de 3,5 milioane de panouri prelucrate de tip PAL.

Urmărește Business Magazin

/lideri/a-renuntat-la-medicina-pentru-a-construi-alaturi-de-familie-o-afacere-de-60-de-milioane-de-euro-14089625
14089625
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.