A pornit singur şi acum a ajuns la 3 milioane de euro: Ca să creşti trebuie să lucrezi şi cu străini

Autor: Ioana Matei Postat la 11 iunie 2014 21793 afişări

Bogdan Tudor conduce compania de externalizare de servicii IT Class IT, pe care a înfiinţat-o în anul 2005.

După mai bine de cinci ani în poziţia de director de operaţiuni la PCNET Data Network, unde era responsabil de strategia operaţională a companiei, Bogdan Tudor a decis să urmeze calea antreprenoriatului. „Sunt trei factori plus un imbold neaşteptat care m-au determinat să iau decizia de a mă orienta spre o afacere proprie„, povesteşte Tudor despre specializarea şi expertiza acumulată în domeniul IT, potenţialul externalizării serviciilor de orice fel şi, nu în ultimul rând, experienţa avută timp de cinci ani la PCNET în procesul antreprenorial de construcţie a unei companii de la 0 la un exit de 10 milioane de euro. „Imboldul a venit atunci când compania pentru care lucram a fost vândută către RCS&RDS, companie în a cărei cultură am simţit că nu mă potriveam", spune antreprenorul.

Class IT şi-a dublat an de an cifra de afaceri până în 2008, iar apoi a continuat să înregistreze o creştere anuală de aproximativ 30-40%, atingând 3 milioane de euro anul trecut ca urmare a proiectelor derulate cu peste 200 de clienţi. În subordinea lui Tudor sunt 100 de angajaţi şi alţi 50 de colaboratori, cifră care va ajunge la un total de 200 până la finele acestui an.

Din 2011, Bogdan Tudor a decis să extindă compania şi la nivel internaţional prin Class IT International în San Francisco, SUA. „Pentru o afacere sustenabilă, companiile locale trebuie să îşi îndrepte atenţia spre atragerea clienţilor din afara României", justifică el decizia care ar trebui să ducă în termen de trei ani la venituri mai mari din pieţele străine comparativ cu cele obţinute din România.

Bogdan Tudor a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, a urmat un EMBA în economie la KSU & Asebuss, are o diplomă în negociere de la Harvard Business School şi a obţinut anul trecut şi executive degree în antreprenoriat de la Sloan School of Management din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT).

FUNCŢIE fondator şi director executiv

VÂRSTĂ 35 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 2,5 milioane de euro

PROFIT NET 2012 0,2 milioane de euro

ANGAJAŢI 100

Urmărește Business Magazin

/lideri/a-pornit-singur-si-acum-a-ajuns-la-3-milioane-de-euro-ca-sa-cresti-trebuie-sa-lucrezi-si-cu-straini-11364507
11364507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.