100 TINERI MANAGERI DE TOP - Orlando Szasz, Renania

Autor: Ana Raduta Postat la 03 iulie 2012 1135 afişări

Alături de fratele său Roland, Orlando Szasz conduce compania Renania, cel mai mare producător şi furnizor de echipamente de protecţia muncii din România.

Tot ei sunt şi fondatorii afacerii care, cu o echipă de doar 91 de angajaţi, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 22,2 milioane de euro, revenind la nivelul din 2008, un an record în materie de venituri. Compania a fost fondată în anul 1995, la Târgu-Mureş de către cei doi fraţi, pe vremea când Orlando Szasz era încă pe băncile Facultăţii de Stomatologie. La scurt timp de la lansare au început procesul de extindere. "În 1996 înregistram prima tranzacţie contabilă, iar doi ani mai târziu deschideam deja un punct de lucru în Bucureşti", îşi aminteşte Orlando Szasz. În momentul de faţă au reprezentanţe în Bucureşti, Oradea şi Timişoara şi o reţea de distribuţie formată din 227 de distribuitori. În anul 2001 au demarat propria producţie de echipamente, primele produse fiind tărgile pentru transportul accidentaţilor, dezvoltate în colaborare cu un partener din Germania. Un an mai târziu şi-au completat portofoliul cu o linie de echipamente de siguranţă pentru lucrul la înălţime, Vertqual, care în momentul de faţă se impune ca brand de sine stătător pe piaţa din Germania.

Au continuat apoi cu producţia de îmbrăcăminte, încălţăminte şi mănuşi, realizate de furnizori externi, iar acum au un portofoliu de peste 1.000 de articole, atât importate, cât şi mărci proprii. Portofoliul de clienţi activi este la fel de impresionant - peste 4.000. În urmă cu doi ani activităţile de producţie au fost separate într-o entitate distinctă, iar astăzi producţia este asigurată de către Height Safety Engineering (HSE), o companie afiliată Renania. În plus, anul trecut au deschis un birou în China, cea mai mare piaţă producătoare de echipamente. Orlando Szasz şi-a făcut planurile şi pentru anii următori. "Voi rămâne implicat în Renania doar la nivel strategic şi voi urmări alte oportunităţi antreprenoriale. În acest moment analizez astfel de oportunităţi atât în România, cât şi în regiune", spune acesta.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-orlando-szasz-renania-9750298
9750298
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.