Cum cumperi bitcoin, etherum şi alte criptomonede

Autor: Florin Casota Postat la 12 februarie 2018 1437 afişări

Cum cumperi bitcoin, etherum şi alte criptomonede

1. Ai nevoie de un card de credit sau de un cont bancar (poţi plăti şi cash la automatele ZebraPay sau Bitcoin Romania)

2. Alegi o firmă de exchange/brokeraj care-ţi poate achiziţiona bitcoin cu valuta trimisă de tine (euro, dolar, leu etc). Aceste exchange-uri pot avea comisioane la achiziţie, retragere sau pot avea zero comisioane, dar pot stabili preţul unui bitcoin. De reţinut: majoritatea firmelor au limite minime de achiziţie (de 100, 200, 600 lei etc).

3. Odată ce te-ai decis să achiziţionezi criptomonede, ai nevoie de un loc unde să le stochezi. Cum nu le poţi pune în portofelul fizic sau sub saltea, trebuie să-ţi faci un portofel digital. Acest portofel poate fi o aplicaţie pe desktop, pe smartphone sau chiar un obiect fizic (numit portofel rece) ce poate fi păstrat acasă într-un seif. Un portofel digital este o înşiruire de litere şi cifre şi are un ID şi o adresă. Pentru a trimite banii în portofel trebuie ca atunci când cumperi să treci adresa portofelului ca destinaţie. Anumite exchange-uri oferă propriile portofele, dar acestea pot prezenta un risc doarece un exchange poate fi atacat şi te poţi trezi fără monede.

Ce este bitcoin şi cum funcţionează?

4. Multe exchange-uri schimbă valută doar pentru bitcoin sau ethereum, dar dacă vrei să cumperi o altă monedă, atunci va trebui să apelezi la un alt exchange, care-ţi poate transforma monedele bitcoin sau ethereum în alte monede, precum XRP, stellar, IOTA sau dash.

5. Când eşti gata să-ţi transformi monedele virtuale înapoi în valută, atunci trimiţi criptomonedele din portofelele digitale înapoi la exchange, iar banii vor intra apoi în contul bancar.

Citeşte mai multe despre bitcoin şi blockchain aici

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.