BM Storytellers - poveştile ultimilor zece ani spuse de Mişu Negriţoiu, Andreea Răducan, Bogdan Putinică şi Gheorghe Muşat

Autor: Iuliana Roibu Postat la 23 martie 2014 367 afişări

Al doilea an din istoria Business Magazin a fost marcat de creştere economică şi de speranţe mari pentru România, dar şi de instabilitate politică şi schimbări sociale majore.

În România piaţa creşte fără să facem nimic„, a sintetizat săptămâna trecută Mişu Negriţoiu, Chairman al ING Bank, anul 2005, pe care revista BUSINESS Magazin l-a adus în discuţie în cadrul celei de-a doua ediţii a BM Storytellers, evenimentul aniversar care marchează cei zece ani ai revistei în câte o ediţie dedicată.

Alături de Andreea Răducan, fostă campioană mondială şi olimpică la gimnastică, Bogdan Putinică, antreprenor şi vicepreşedinte al Enea Software, şi Gheorghe Muşat, partener fondator al Muşat & Asociaţii, Mişu Negriţoiu a povestit despre cum era piaţa în 2005 şi despre perioada care a început atunci şi care a dus România de la agonie la extaz şi înapoi. Pentru fiecare dintre invitaţii de la Storytellers, 2005 a fost un an special: Andreea Răducan încerca să îşi găsească drumul în afara sălii de antrenament, Mişu Negriţoiu renunţa la o carieră politică şi alegea să devină cel mai important român din sistemul bancar, Gheorghe Muşat câştiga cel mai important proces pentru România şi îi avea deja în portofoliu pe cei mai mari investitori din România, iar Bogdan Putinică trecea, la 26 de ani, prin primul proces de due-dilligence pentru IP Devel şi învăţa despre business lucruri la care antreprenorii din România au rareori acces.


2005 a fost pentru România un an de creştere şi un an optimist, dar şi un an cu multe întrebări, probleme, dar mai ales schimbări pe care Business Magazin le-a dezbătut în articole de copertă.

„Ajunge! Apel către guvernanţi„ a fost un titlu de copertă care atenţiona mediul politic despre problemele mediului de business, iar „România, ţara fără capete„ atrăgea atenţia că schimbarea şi instabilitatea politică dăunează grav afacerilor: „După două luni de la numirea noului guvern, noua putere arată ca un balaur cu capete lipsă şi cu cele existente lovindu-se între ele. Ministere de care depind afacerile româneşti sunt blocate pentru că nu au fost numiţi secretarii de stat, iar dintre cei existenţi mulţi nu ştiu ce au de făcut„.

Cu un mediu politic instabil şi cu o economie care creştea de la sine, viaţa oamenilor se schimba de la o zi la alta. „România nonstop„ atrăgea atenţia asupra faptului că România s-a corporatizat şi că toată creşterea economică vine la pachet cu schimbări radicale în stilul de viaţă şi în sănătatea oamenilor. O temă similară trata şi „Fast Forward„ - „scopul inovaţiilor tehnologice, secretul carierelor reuşite, calea spre profit pare să fie economia de timp. Cine reuşeşte să ia viteză câştigă.

Citiţi aici discursul complet al lui Mişu Negriţoiu, de la BM Storytellers.


Creşterea pieţei a dus şi la o dezvoltare accelerată a pieţei de avocatură de business, iar parteneri din marile case de avocatură luau drumul propriilor firme. „Cum divorţează avocaţii„ a fost o copertă care marca plecarea lui Florentin Ţuca de la Muşat & Asociaţii, dar şi alte mişcări similare din piaţă care indicau că s-a deschis „sezonul de transferuri între marile case de avocatură„.

Citiţi discursul complet al lui Gheorghe Muşat, de la BM Storytellers.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/cover-story/bm-storytellers-povestile-ultimilor-zece-ani-spuse-de-misu-negritoiu-andreea-raducan-bogdan-putinica-si-gheorghe-musat-12307074
12307074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.