Tranzacţii de peste 27 mld. lei prin Click şi Alo 24 Banking BCR

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 martie 2014 83 afişări

Clienţii retail ai BCR au realizat anul trecut tranzacţii în valoare de peste 27 miliarde lei prin intermediul serviciului Click şi Alo 24 Banking (internet şi telefon), în cadrul a circa 7 milioane de transferuri, din care peste 96% reprezintă transferuri intra- şi interbancare şi schimburi valutare.

Tranzacţii de peste 27 mld. lei prin Click şi Alo 24 Banking BCR

Segmentul PFA a înregistrat, în anului 2013, cele mai mari creşteri de tranzacţii, atât din punct de vedere al numărului de tranzacţii efectuate (peste 23%), cât şi al valorilor tranzacţionate (peste 26%). Prin Click şi Alo 24 Banking, clienţii sunt încurajaţi să tranzacţioneze prin noua modalitate de autentificare simplificată, prin nume de utilizator şi parolă, pusă la dispoziţia tuturor clienţilor Micro şi PFA începând cu luna aprilie a anului trecut.

"Noutăţile şi dezvoltările lansate de BCR pe parcursul anului 2013 pe serviciul Click şi Alo 24 Banking s-au vazut şi în creşterea gradului de adopţie şi folosire a serviciului în rândul clienţilor băncii. Astfel, anul 2013 a însemnat o creştere de circa 15% a activării serviciului Click şi Alo 24 Banking în rândul clienţilor persoane fizice şi de 21% a accesării serviciului de către clienţii persoane fizice autorizate (PFA)", a declarat Marian Ignat, director executiv al Direcţiei Management al Canalelor Retail în cadrul BCR.

Clienţii din categoria Microîntreprinderi rulează circa 76% (21 miliarde de lei) din sumele tranzacţionate prin Click şi Alo 24 Banking BCR. Totodată, se înregistrează o creaştere a numărului şi a volumelor de tranzacţii efectuate, cele mai mari creşteri înregistrandu-se pe numărul tranzacţiilor inter- şi intrabancare, schimburi valutare, precum şi pe operaţiunile de tip Direct Debit şi Standing Order.

BCR, cea mai mare bancă din România după active, a avut anul trecut un profit net de 598,7 milioane lei, faţă de o pierdere de 1,22 miliarde lei în 2012, la active în scădere cu 8,9%, la 66,72 miliarde lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tranzactii-de-peste-27-mld-lei-prin-click-si-alo-24-banking-bcr-12316933
12316933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.