Ciudatenii

Postat la 01 decembrie 2008 28 afişări

In fiecare industrie avem oameni cu idei geniale si oameni care doar cred ca au idei geniale. In industria gadgeturilor, ideile se nasc si mor cu o rapiditate ametitoare si, desi multi au impresia ca daca urmeaza trendul vor da automat lovitura, realitatea e alta. Chiar daca stii reteta castigatoare, de multe ori iti lipseste exact ingredientul principal: stilul.

Cand traficul iti da idei

Aparent acesta este primul vehicul cu energie umana, care are sasiul din fibra de carbon, acelasi material folosit la automobilele de Formula 1, rezultand cel mai performant automobil cu 3 roti din lume. Velocipedul este creat de designerul Michael Goretzky, iar conceptul combina perfect efectele benefice pe care le are mersul cu bicicleta (e vorba despre aceeasi motricitate) cu stabilitatea oferita de a treia roata si aerodinamica unui automobil. In interior exista un scaun inclinat mult pe spate, cu pedale a caror pozitie poate varia dupa preferintele fiecaruia, pentru mai mult confort si pentru o eficienta sporita la pedalare. Velocipedul are un far de automobil, un stop pe spate si poate merge si fara bateria reincarcabila din dotare. Culoarea galbena il face sa semene cu un ou de Paste, iar pretul te lasa fara cuvinte: 14.000 de dolari.

5.000 $ irositi

In urma cu 2 ani se lansa un gadget revolutionar. Un USB cu cea mai mare memorie de stocare de pe piata - 64 GB. E drept, atat de multi giga iti faceau o gaura la fel de mare in portofel - adica una de 5.000 de dolari, bani cu care puteai de altfel sa cumperi mai multe calculatoare. USB-ul de la Buslink Pro 2 venea si in variantele de 32 si 16 GB, ce costau in jur de 1.500 de euro. Cei care au cumparat atunci acest USB se pot resemna ca au avut o pierdere de mai bine de 4.500 de dolari, avand in vedere ca un USB de 64 GB de la VanDerLed a fost lansat pe piata anul acesta pentru pretul de numai

11 dolari. Concluzia noastra este ca uneori e bine sa mai lasi timpul sa treaca cand vine vorba de o achizitie scumpa in tehnologie.

Daca e aur, nu e neaparat fashion

Toata lumea stie ca se platesc sume exorbitante pe lucruri nefolositoare, doar pentru ca sunt acoperite cu aur, diamante, safire sau alte materiale pretioase. Dar nimic nu se compara cu unicul si nemaipomenitul Gameboy, vechiul joc de la Nintendo, personalizat si incrustat cu diamante. Noua versiune a jocului cunoscut de toata lumea este de fapt o replica din aur de 18 carate si accente de diamant pe butoanele de control, ce cantareste aproximativ 760 de grame si are o lungime de 15 centimetri. Pentru cei care doresc aur si diamante cu orice pret, replica â"de lux" a vechiului joc de la Nintendo, Game Boy, costa 25.000 de dolari.

Diamante peste tot

Aveti 50.000 de dolari pentru a-i cheltui pe un MP3 player? Daca asa stau lucrurile, exista Presidential, creat de Douglas J. Music Group, cel mai scump MP3 player din lume. Dispozitivul este acoperit cu diamante si poate avea carcasa din aur alb sau galben, in functie de preferinte. In plus, poate fi personalizat dupa propriile dorinte si va fi livrat direct la usa clientului. Are o memorie de 1GB, poate rula filme si lucreaza cu formate MP1, MP2, MP3, MPX, JPG, WMA, ASF, WAV si AV. Modelul este creat de cantaretul Xavier Aeon, iar achizitionarea lui va asigura intrarea gratuita in Class 85, un grup restrans de cluburi ce ofera diferite beneficii membrilor. Intrebarea este daca beneficiile sunt pe masura pretului...

Pick-up in mileniul 3

ELP Corporation sunt cunoscuti drept baietii cu "lasere" in platanele lor. Cu cartierul general in Japonia, compania a inceput sa dezvolte aceasta tehnologie inca din 1998. Potrivit grupului nipon, acest pick-up este foarte special si poate rula/citi un vinil chiar si daca este facut bucatele. Posesorul pick-up-ului trebuie doar sa aiba toate bucatile vinilului si sa le aseze, precum un puzzle, in carcasa destinata lui. Laser Turntable, asa cum este denumit acest pick-up al mileniului 3, face toate acestea fara sa atace fizic discurile, ori de cate ori le-ai asculta. Astfel ca iubitorii de muzica pe vinil pot scoate de la pastrare discurile pentru a le asculta din nou, fara sa se teama de uzura. Laser Turntable este un aparat analog, cu un semnal Phono la nivel MM si o frecventa de raspuns de 10 Hz- 25 kHz. Produsul celor de la ELP poate fi achizitionat pentru suma de 15.000 de dolari, fiind comercializat si in America de Nord. Judecand dupa cele peste 1.000 de unitati vandute in Japonia, probabil ca piata americana va imbratisa foarte rapid ideea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ciudatenii
/business-hi-tech/new-media/ciudatenii-4074467
4074467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.