Vanzatorul lui Zapp se intoarce in Romania

Postat la 31 mai 2010 60 afişări

Dupa esecul cu Zapp, s-ar fi crezut ca Saudi Oger a incheiat definitiv conturile cu telecomul romanesc. Achizitia indirecta a Euroweb, la nici un an de la momentul vanzarii Zapp, demonstreaza insa contrariul.

Firul tranzactiei prin care Saudi Oger s-a intors pe piata de telecomunicatii din Romania, dupa ce a vandut operatorul Zapp catre Cosmote, este in sine destul de greu de urmarit. Grupul saudit se afla in spatele Oger Telecom, care controleaza operatorul de telecomunicatii Türk Telekom, noul proprietar al diviziei International Wholesale Business a Invitel - cel mai important furnizor de servicii de telefonie fixa din Ungaria si posesorul celei mai extinse infrastructuri alternative din sud-estul Europei - care include printre altele si Euroweb Romania, operator axat pe servicii telecom dedicate segmentului de business.

Drumul intortocheat catre Romania nu a pus insa vreo piedica in ce priveste implicarea sauditilor in aceasta achizitie sau in procesul de negociere si probabil nici in atentia pe care o vor acorda pietei unde, cel putin cu serviciile de telefonie si date mobile, nu au avut prea mare succes.

"Nu am facut parte din echipa de negocieri, dar am participat la o discutie in u

Turcia", spune Laurentiu Stan, directorul general al Euroweb si membru in consiliul de administratie al companiei, intr-o discutie cu BUSINESS Magazin. In schimb, el a fost cel ce s-a ocupat personal de centralizarea informatiilor despre companie necesare procesului de due diligence initiat la inceputul acestui an.

E o situatie in care s-a mai aflat de cateva ori in trecut, insa abia de acum incolo devine Stan un pion important pe tabla de sah a sauditilor. Pentru ca, mai simplu spus, cele 221 de milioane de euro platite de Türk Telekom in tranzactie au procurat pentru Saudi Oger un loc mai bun in primele randuri ale telecomului est-european si i-au permis intoarcerea in Romania, o piata care in strategia de extindere in aceasta regiune are cel putin avantajul pozitionarii geografice. "Deocamdata nu s-a cristalizat nimic cu privire la schimbarea de strategie a Euroweb. Prima discutie va fi purtata la Budapesta in aceasta saptamana cu Paul Doany, executivul Türk Telekom", spune Stan.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
telecom,
Saudi Oger,
Euroweb,
Zapp,
Türk Telekom
/business-hi-tech/it/vanzatorul-lui-zapp-se-intoarce-in-romania-6195434
6195434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.