Televizor in forma de consola

Postat la 17 noiembrie 2009 63 afişări

Un tanar american si-a cumparat prima consola de jocuri Xbox 360 acum cateva luni, cu scopul de a se juca cu prietenii, insa acum o foloseste mai mult ca sa se uite la filme, la emisiuni TV sau la documentare, nu ca sa se joace.

"Ma mai joc doar de cateva ori pe saptamana", zice el, adaugand ca prefera mai degraba sa vada un film. Desi la inceput Xbox 360 de la Microsoft sau PlayStation3 de la Sony au fost concepute numai pentru jocuri, in timp au evoluat spre divertismentul multimedia in sens larg. Astfel, producatorii au inceput sa le ofere consumatorilor servicii video - Microsoft prin intermediul parteneriatului cu Netflix Inc., serviciu online de inchiriere de filme pe DVD si discuri Blu-ray pentru Statele Unite, care ofera si posibilitatea vizionarii posturilor TV online contra cost. Sony colaboreaza de asemenea cu Netflix pentru Play Station 3. Potrivit oficialilor Microsoft, in jur de un milion dintre utilizatorii premium de Xbox Live Gold au activat aplicatia Netflix in mai putin de trei luni de la lansarea ei, cu un an in urma, si s-au uitat la 1,5 miliarde de minute de filme si seriale. Analistii se asteapta si ca Nintendo, un alt jucator important de pe piata consolelor de jocuri, sa ofere posibilitatea de transmisie video prin Netflix in urmatorii ani. In momentul de fata, compania japoneza ofera pentru consola Wii doar acces la internet si descarcari video limitate in Japonia.

Pe langa aplicatia care face din consola televizor, la sfarsitul acestei luni Microsoft planuieste sa lanseze noi caracteristici Xbox Live pentru membrii premium. Acestia vor putea sa asculte muzica prin intermediul retelei Last.fm, sa descarce filme HD prin magazinul Microsoft Zune Markerplace si sa intre mai usor in retelele sociale Facebook si Twitter.

Oficialii Sony sunt de parere ca, in momentul de fata, aceste caracteristici au devenit factori importanti in decizia de cumparare a unei console. Un alt factor important il reprezinta pretul, care a scazut destul de mult in ultimii ani. Spre exemplu, o consola Xbox 360 costa acum 199 de dolari (132 de euro), jumatate fata de cat costa acum patru ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Xbox 360 consola,
televizor,
filme,
jocuri
/business-hi-tech/it/televizor-in-forma-de-consola-5112173
5112173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.