Google a lansat două noi smartphone-uri, căşti care traduc în timp real din 40 de limbi şi un laptop

Autor: Florin Casota Postat la 05 octombrie 2017 1458 afişări

Google a lansat smartphone-urile Pixel 2 şi Pixel 2 XL. Modelul mai mic are diagonala ecranului de 5 inci, iar XL de 6 inci (aspect 18:9).

Noile smartphone-uri Google vor avea cele mai bune camere de pe piaţă, potrivit testelor realizate de DxOMark. Astfel camera principală a obţinut un scor de 98, depăşind iPhone 8 (94) şi Galaxy Note 8 (94). Pixel 2 are display cu rezoluţie Full HD (1.080p), iar Pixel 2 XL beneficiază de rezoluţie de 1.440 x 2.880 pixeli. Ambele panouri sunt OLED şi dispun de funcţia always-on, care afişează informaţii pe ecranul stins.

Pixel 2 cu capacitate de stocare internă de 64 GB va costa 649 de dolari, iar Pixel 2 XL 64 GB va avea un preţ de 849 de dolari. Cum telefoanele nu dispun de jack audio universal, compania a anunţat şi o pereche de căşti wireless, numite Pixel Buds. Acestea pot traduce în timp real dintr-o limbă în alta, la fel ca translatorul universal din „Star Trek”. Pixel Buds dispun de suport pentru 40 de limbi şi vor costa 159 de dolari.

De asemenea, Google a anunţat şi un nou laptop, mai exat Google Pixelbook, cel mai nou Chromebook al companiei. Acesta rulează Chrome OS şi dispune, în premieră pentru un laptop, de suport pentru serviciul Google Assistant. Laptopul are o grosime de doar 10 mm şi o greutate de 1 kg. Pixelbook are ecran cu diagonala de 12,3 inci şi rezoluţie quad-HD. În interior găsim până la 16 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 512 GB pe SSD.

Google promite o autonomie de până la 10 ore la o încărcare completă. Dispozitivul dispune şi de un stylus. Pixelbook poate rula şi aplicaţii pentru Android, dar dezvoltatorii trebuie să le adapteze pentru ecrane mai mari. Cea mai ieftină versiune a laptopului va costa 999 de dolari. Stylus-ul Google Pixelbook Pen costă şi el 99 de dolari. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
lansare,
laptop,
real,
smartphone,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.