Cine este tânărul care a construit unul dintre cele mai valoroase site-uri din lume, pe care l-a vândut cu câteva milioane, dar acum valorează miliarde

Postat la 21 noiembrie 2022 53376 afişări

Cine este tânărul care a construit unul dintre cele mai valoroase site-uri din lume, pe care l-a vândut cu câteva milioane, dar acum valorează miliarde

Steve Huffman a învăţat pe propria piele lecţia dureroasă a neîncrederii în propriul business, vânzând prea repede site-ul Reddit, pe care îl fondase. El a ajuns totuşi unul dintre cei mai de succes tineri antreprenori americani, iar ideea sa valorează astăzi câteva miliarde de dolari.

Steve Huffman s-a născut pe 12 noiembrie 1983 în Warrenton, Virginia. Şi-a descoperit pasiunea pentru programare la vârsta de 8 ani, iar ulterior a ales să studieze informatica la Universitatea din Virginia, pe care a absolvit-o în 2005. În anii studenţiei, în timpul unei vacanţe de primăvară, el a condus, împreună cu Alexis Ohanian, un coleg de cameră, până în Boston, pentru a asculta un discurs ţinut de antreprenorul-programator Paul Graham.

Cei doi colegi au purtat la final o discuţie cu Graham, care i-a invitat să aplice la incubatorul lui de start-up-uri, Y Combinator. Ulterior, Huffman a fost venit cu ideea de a dezvolta My Mobile Menu, care iniţial avea scopul de a permite utilizatorilor să comande mâncare prin SMS. Ideea a fost respinsă, dar Graham le-a oferit ocazia de a găsi o altă idee pentru un start-up. În urma unei sesiuni de brainstorming, au fost acceptaţi în incubator şi, în 2005, cu ajutorul finanţării primite din partea Y Combinator, antreprenorii au lansat Reddit.

Audienţa site-ului a crescut rapid încă din primele luni. La doar un an distanţă, ei au vândut Reddit către Condé Nast, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 10-20 de milioane de dolari. Ulterior, Huffman avea să declare că regretă vânzarea companiei, rezultatele start-up-ului depăşindu-i aşteptările. El rămas în Reddit până în 2009, în rolul de CEO. Ulterior, a petrecut câteva luni în Costa Rica, călătorind cu rucsacul în spate, iar la întoarcere a lansat site-ul de travel Hipmunk, împreună cu autorul şi devoltatorul de software Adam Goldstein, site finanţat, de asemenea, de Y Combinator. În 2011, Inc. l-a inclus pe lista 30 under 30, iar în 2020 revista Fortune l-a inclus pe lista 40 under 40, la categoria „tehnologie“.

CITITI AICI MATERIALUL INTEGRAL

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.