Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Soluţie integrată formată din vehicule electrice ce funcţionează cu baterii interschimbabile la staţii swap

Postat la 26 martie 2024 37 afişări

Compania e-Mobility Rentals a implementat, în premieră în Europa, un ecosistem inovator de vehicule electrice ce funcţionează cu până la trei baterii universale interschimbabile şi care construieşte şi gestionează o reţea de staţii de schimb de baterii (battery swap) în continuă creştere. Afacerea se adresează companiilor cu o componentă puternică de delivery.

Descrierea inovaţiei:

Compania e-Mobility Rentals a fost lansată în România, în noiembrie 2022, cu o investiţie iniţială de 2 milioane de euro. Afacerea este condusă de Eduard Anghel – CEO, Alexandru Slavu – director de operaţiuni, Alexandru Vasiliu – director sales & marketing. Compania are în circulaţie 118 de vehicule electrice în Bucureşti, alte 400 urmând a fi achiziţionate în urma unui contract de leasing încheiat cu OTP Leasing. Companiile partenere cu e-Mobility Rentals pot alege dintre şapte tipuri de vehicule (patru tipuri de scutere şi trei tipuri de maşini electrice) ce funcţionează toate cu un singur tip de baterie universală, ce poate fi schimbată în mai puţin de un minut la oricare dintre cele zece staţii swap instalate până acum în Bucureşti. Vehiculele e-Mobility Rentals pot fi închiriate pentru a livra bunuri de larg consum şi alimente, în Bucureşti şi împrejurimi. Utilizatorii beneficiază de: o aplicaţie de mobil prin care identifică şi controlează staţiile swap, de încărcări zilnice gratuite, asigurari incluse, mentenanţă gratuită şi maşină la schimb în caz de incident, economisind în acest fel timp şi bani şi înlăturând din aerul pe care îl respirăm emisiile nocive de carbon pe care le-ar produce o flotă de vehicule ce funcţionează cu combustibil fosil.

Elementul de noutate:

Soluţia inovatoare e-Mobility Rentals are în centrul ei bateria electrică universal interschimbabilă, creată după un concept original, ce poate fi folosită pe toate vehiculele aflate în flota companiei. Aceste baterii pot fi schimbate cu unele încărcate, rapid şi usor, la oricare dintre cele zece staţii swap din capitală. Staţiile sunt, de asemenea, create după un concept original, cu măsuri speciale de siguranţă şi monitorizare. Acestea pot încărca simultan 11 baterii şi se pot monta rapid şi cu uşurinţă în orice locaţie convenabilă pentru parteneri, fără a fi necesare avize speciale de instalare. În plus, e-Mobility Rentals oferă soluţia sa inovativă în regim de fleet rental & management.

Efectele inovaţiei:

Pentru că soluţia e-Mobility Rentals poate fi accesată în regim de fleet rental & management, compania preia asupra sa responsabilitatea managementului flotei şi oferă în schimb partenerilor costuri reduse de până la cinci ori faţă de transportul convenţional, acces şi swap gratuit la 10 staţii swap, Casco, mentenanţă gratuită şi maşină la schimb în caz de eveniment. Aplicaţia mobilă customizată conectează toate elementele soluţiei – vehicule, baterii, statii – oferind utilizatorilor uşurinţă în folosirea sistemului şi companiei acces la date de funcţionare, uzură şi mobilitate. Efectele pozitive sunt astăzi: 73 tone de CO2 mai puţin, peste 600.000 de kilometri curaţi, mai puţin zgomot de străzile din capitală şi o creştere a ratei de adopţie a vehiculelor. Cele mai importante parteneriate e-Mobility Rentals sunt astăzi desfăşurate cu Glovo şi Kaufland.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.