Cele mai inovatoare companii din România în 2023.BenAI

Postat la 02 aprilie 2024 27 afişări

Cele mai inovatoare companii din România în 2023.BenAI

BenAI este un asistent inteligent care foloseşte tehnologia Azure OpenAI GPT-4 în colaborare cu Microsoft Azure OpenAI Service şi clarifică aspecte legislative şi procedurale din lumea beneficiilor, scalează susţinerea angajaţilor şi oferă recomandări pentru optimizarea bugetelor de beneficii.

Descrierea inovaţiei:

Lansat în august 2023, BenAI ajută sute de utilizatori să înţeleagă rapid produsul, platforma, aspecte despre beneficii extrasalariale şi despre logica de taxare. Obiectivul principal al acestui proiect bazat pe inteligenţă artificială este crearea unei platforme de asistenţă permanent disponibilă angajaţilor. Pentru a atinge acest obiectiv, echipele de dezvoltare MyBenefits au creat un set de date interne care au permis antrenarea algoritmului cu informaţii specifice privind beneficiile oferite de companie. Aceasta a dus la crearea unui model personalizat, capabil să înţeleagă şi să răspundă întrebărilor angajaţilor cu precizie şi să ofere recomandări adecvate în funcţie de nevoile şi preferinţele fiecărui angajat. Astfel, cu BenAI, managerii HR pot delega sarcini repetitive şi costisitoare de timp către asistentul inteligent. Astfel, ei pot aloca resurse către iniţiative axate pe oameni şi sarcini mai creative.

Elementul de noutate:

BenAI este primul asistent inteligent folosit de o platformă de beneficii in România, potrivit reprezentanţilor companiei. Microsoft, prin intermediul Founders Hub Program for Start-ups, a oferit companiei MyBenefits îndrumare şi mentorat, aspecte fundamentale pentru dezvoltarea BenAI. Tehnologiile utilizate în program sunt Azure OpenAI Service cu GPT-4, Azure AKS, Azure Application Gateway, Azure DDOS Protection, şi GitHub.

Efectele inovaţiei:

Cel mai des, BenAI este folosit de utilizatori noi, în prima lună de folosire a platformei. „Analizăm întrebările, răspunsurile, impactul lor asupra utilizatorilor şi a echipei de suport a MyBenefits. Rafinăm regulat răspunsurile pentru precizie şi naturaleţe. Folosim mai multe unelte pentru a măsura impactul platformei asupra utilizatorilor. Dintre ele, BenAI permite cel mai rapid feedback şi ajustări”, spun reprezentanţii companiei.

Cu BenAI, managerii pot delega sarcini repetitive şi costisitoare de timp către asistentul inteligent. Timpul petrecut pe platformă scade astfel la o medie de 21 minute pe lună. Prin automatizarea răspunsurilor oferite pentru subiecte standard, echipele de HR îşi pot muta concentrarea către alte priorităţi strategice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.