Business Magazin sărbătoreşte 100 ediţii

Postat la 02 aprilie 2014 39 afişări

Lansată pe piata în octombrie 2004, Business Magazin a ajuns în septembrie 2006 la ediţia cu numărul 100.

Business Magazin sărbătoreşte 100 ediţii

Cu această ocazie, revista BUSINESS Magazin numărul 100 a fost distribuită într-un plic de carton unde a fost inserat, gratuit pentru cititori, pe tot tirajul revistei, un cadou special ce consta într-un DVD cu arhiva BUSINESS Magazin.

Revista BUSINESS Magazin reuşise să atragă deja, în perioada aprilie 2005 - aprilie 2006, conform Studiului Naţional de Audienţă, în medie 67.000 de cititori pe ediţie, ceea ce i-a asigurat poziţia a doua în clasamentul săptămânalelor economice din Romania, după Capital.

Conform aceloraşi date din Studiul Naţional de Audienţă (SNA), la nivelul lunii aprilie a anului 2006, venitul personal mediu al cititorilor BUSINESS Magazin era de 383 de euro pe lună, ponderea cititorilor cu studii superiorare era de 60,4%, iar a celor din categoria A (top management, specialişti cu înaltă educaţie) era de 50,8%.

Ultima livrare SNA plasa BUSINESS Magazin, prin urmare, pe primul loc în toate cele trei clasamente, revista având cei mai bogaţi cititori din presa românească şi cea mai mare pondere de cititori cu studii superioare şi cu poziţii de top management.

Or, cei ce au nevoie cu precădere de informaţie economică in România fac parte din două categorii: de o parte, interesul relativ modic al publicului larg pentru informaţia economică specializată; de cealaltă parte, sofisticarea cererii din partea elitelor cu putere financiară, care aspiră să afle nu doar ştirile care le pot influenţa direct deciziile de investiţii, ci tot ce le poate adânci viziunea despre ce se întamplă în economia globală. Dar nu riscă publicaţiile de afaceri să ajungă prea multe pentru o astfel de nişă de piaţă?

Revista BUSINESS Magazin a încercat să afle în ediţia numărul 100 cum vedeau atunci oamenii de afaceri de la noi piaţa informaţiei de business şi ce anume citeau ei din ceea ce le ofereau publicaţiile economice româneşti şi străine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business magazin,
100 numere,
audienta
/bm-10-ani/business-magazin-sarbatoreste-100-editii-12525824
12525824
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.