Va place mancarea englezeasca?

Postat la 13 noiembrie 2010 159 afişări

Cautata de turisti pentru obiectivele sale turistice, Marea Britanie nu se bucura de aceeasi apreciere si la capitolul gastronomie, mancarea din insula fiind considerata indeobste fada de catre straini. Cel putin asa stateau lucrurile pana nu de mult, dar mai nou opinia pare sa se fi schimbat, dupa cum arata un studiu recent publicat.

Studiul intreprins de VisitBritain, institutia in ale carei atributii intra promovarea turistica a Marii Britanii, pe 26.000 de potentiali vizitatori din diverse tari a relevat ca, in afara de nemti si irlandezi, care au ales din variantele de raspuns una neutra, majoritatea celor chestionati au declarat ca si-au dorit mereu sa incerce un mic dejun englezesc complet (oua, paine prajita, carnaciori, bacon, rosii la gratar si eventual ciuperci), iar printre cei mai dornici se numara rusii, brazilienii si indienii.

Respondentii din 27 dintre cele 36 de tari cuprinse in studiu si-au aratat dezacordul fata de afirmatia "Mancarea britanica e foarte proasta". Printre cele 27 de tari se afla SUA, Irlanda si Australia, care trimit anual un numar mare de turisti in Regatul Unit.

Pe de alta parte, respondentii din tari ca Germania, Franta, Spania sau Italia, Polonia ori Belgia, si ele surse importante de turisti pentru Marea Britanie, au fost de acord cu afirmatia ca mancarea britanica e foarte proasta, ceea ce inseamna ca fie atractiile turistice ale tarii depasesc cu mult inconvenientul mancarii, fie celor veniti din aceste state le place mancarea britanica odata ce au ocazia sa o incerce.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gastronomie,
Marea Britanie,
turism,
sondaj
/arta-si-societate/panorama/va-place-mancarea-englezeasca-7713156
7713156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.