Ultima achizitie a British Museum: piese antice de fildes tratate de Agatha Christie cu crema de fata

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 20 martie 2011 36 afişări

Cea mai noua achizitie a British Museum, pentru care institutia a platit suma de 1,2 milioane de lire sterline, este o colectie de obiecte de fildes descoperite la Nimrud in Irakul de azi, colectie cunoscuta datorita descoperitoarei sale, celebra scriitoare Agatha Christie.

Este vorba de aproape 1.000 de piese numerotate si 5.000 de fragmente nenumerotate - sculpturi de fildes realizate intre secolele 9-7 i.Hr, descoperite in urma unor sapaturi din nordul Irakului, la Nimrud, la sud de localitatea Mosul din ziua de azi.

Agatha Christie a facut parte din echipa de arheologi britanici care a facut acolo sapaturi intre anii 1949 si 1963 sub conducerea lui Sir Max Mallowan, al doilea sot al scriitoarei. Celebrei autoare i se datoreaza redarea luciului pieselor, intrucat Agatha Christie le-a tratat cu crema de fata. Cele mai frumoase piese ale colectiei vor putea fi admirate la British Museum incepand din aceasta saptamana.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ultima-achizitie-a-british-museum-piese-antice-de-fildes-tratate-de-agatha-christie-cu-crema-de-fata-8075680
8075680
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.