Pentru ce experienţă luxoasă pot opta clienţii cu bani când merg în vacanţă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 martie 2024 31 afişări

Pentru ce experienţă luxoasă pot opta clienţii cu bani când merg în vacanţă

Noi sau la mâna a doua, superiahturile încă se caută, dar printre cei care le achiziţionează nu se numără numai persoane particulare, ci şi hoteluri de lux care vor să le ofere clienţilor interesaţi experienţa unei călătorii cu asemenea nave, scrie The Telegraph.

Acestea au început prin a pune la dispoziţia clienţilor ambarcaţiuni de lux mai mici, cu câteva cabine, care să-i plimbe în diverse locuri, în încercarea de a-i face să revină şi pentru alte vacanţe, după care au ajuns să-şi diversifice oferta. Clienţii căutaţi sunt cei cărora le place să călătorească în condiţii foarte bune, cu mai puţină lume în jur, dar nu chiar singuri, să socializeze şi să fie văzuţi, precum şi să se îmbrace elegant la cină. În plus, avantajul superiahturilor este că persoanele de la bordul lor au parte de privelişti diferite în fiecare dimineaţă, ceea ce un hotel obişnuit, oricât de luxos, nu poate oferi. Pe lângă superiahturile hotelurilor, există şi nave de croazieră preluate de companii care furnizează servicii de turism de lux, transformate în sensul reducerii capacităţii prin înlocuirea majorităţii cabinelor individuale cu apartamente. Pe de altă parte, hotelurile pot folosi superiahturile lor şi pentru a transporta clienţii între diverse locaţii deţinute de grupul din care fac parte, pentru ca aceştia să nu meargă pe cât posibil la concurenţă în timpul vacanţei. Printre lanţurile hoteliere care-şi plimbă clienţii pe ape încercând să-i facă să se simtă ca la bordul unui superiaht particular se numără Ritz-Carlton, cu a sa Yacht Collection, din care fac parte trei nave, una lansată deja şi două urmând anul acesta şi anul viitor, Four Seasons, Orient Express sau Aman, preţurile pornind de la câteva mii de euro pe noapte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Superiaht,
hotel,
lux,
nave,
vacanta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.