Mare expozitie mare

Postat la 16 iunie 2009 59 afişări

Ambitia de a se afirma drept centru cultural de prima marime al Asiei a determinat Hong Kongul sa gazduiasca o importanta expozitie de arta contemporana.

 

Expozitia, intitulata “Louis Vuitton: A Passion for Creation” si sponsorizata de grupul de lux LVMH, reuneste lucrari realizate de artisti din mai multe tari ale lumii la Muzeul de Arta din Hong Kong. Este prima expozitie importanta de arta contemporana gazduita de muzeul din orasul asiatic si a fost foarte bine primita de catre public, numai in primul week-end de la vernisaj fiind vizitata de un numar de trei ori mai mare de oameni decat cel inregistrat de obicei la evenimentele organizate aici in mod curent. Muzeul a fost pregatit pentru eveniment de artistul Richard Prince, care

l-a invelit in vinilin pictat in culori vii pe care a aplicat imagini retro din seria sa de lucrari “After Dark”.

Piesele cele mai importante ale expozitiei provin din colectia organizatiei nonprofit “Fondation Louis Vuitton pour la création”, care cuprinde lucrari ale unor artisti chinezi, francezi si americani. Selectia exponatelor i-a fost incredintata lui Suzanne Pagé, directorul artistic al fundatiei si de doua ori curator al Bienalei de la Venetia, care a explicat ca alegerea s-a facut astfel incat operele sa reflecte “energia orasului gazda intr-o lume globalizata”.

 

Printre exponate se regasesc un material de animatie 3D creat de artistul chinez Cao Fei, intitulat “RMB City: A Second Life City Planning by China Tracy”, un film experimental alb-negru realizat tot de un artist chinez, Yang Fudong, “Seven Intellectuals in a Bamboo Forest” si o lucrare care reprezinta o retrospectiva asupra evenimentelor de la 11 septembrie, creatie a unui newyorkez originar din Hong Kong, Paul Chan. Expozitia include si o lucrare cu titlul “Xanadu”, creata de Robert Boyd, care poate fi admirata in acordurile coloanei sonore a filmului ononim sau tripticul “Class War, Militant, Gateway” semnat de britanicii Gilbert & George. 

Artistii din Hong Kong - Leung Chi-wo, Tsang Kin-wah, Lee Kit, Tozer Pak, Doris Wong, Adrian Wong si Nadim Abbas -, solicitati sa contribuie cu creatii special realizate pentru aceasta expozitie, beneficiaza de spatiul unei galerii de la etaj. Nu au fost uitati nici artistii care au colaborat cu LVMH pentru diverse produse, ca Takashi Murakami, Stephen Sprouse sau Richard Prince, ce expun picturi, sculpturi si manechine imbracate la moda.  

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta contemporana,
hong-kong,
asia,
louis vuitton,
/arta-si-societate/panorama/mare-expozitie-mare-4560036
4560036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.