Idei de afaceri: rezervare de bilete la restaurant

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 iunie 2014 278 afişări

Un restaurant care merge bine nu are nevoie numai de bucătari talentaţi, ci şi de cât mai mulţi clienţi la toate orele. Aşa se face că anumite restaurante căutate din Statele Unite au introdus un sistem de rezervări pe bază de bilete, scrie The Wall Street Journal.

Idei de afaceri: rezervare de bilete la restaurant

Este cazul restaurantului Volver din Philadelphia, primul de pe Coasta de Est care practică un astfel de sistem. Deschis în aprilie, restaurantul avea deja după două săptămâni o primă seară de sâmbătă complet rezervată. Clienţi sosiţi la ora 20 şi-au tipărit de acasă biletele descărcate de pe site-ul localului, cumpărate cu 175 de dolari, preţ mai mare decât cel plătit de clienţii care şi-au rezervat loc pentru ora 17.

Principiul de funcţionare e simplu: cei ce doresc să ia masa la un astfel de restaurant trebuie să intre pe site-ul localului, de unde să cumpere bilete pentru a se asigura că-i aşteaptă masa pregătită atunci când ajung la faţa locului. Preţurile biletelor variază în funcţie de ora când se ia masa, iar preţul se achită integral sau uneori se cere doar un avans.

Restaurantele care au introdus acest sistem consideră că este o idee foarte bună, deoarece, pe de o parte, s-a redus foarte mult numărul celor ce fac rezervare şi nu mai vin, iar pe de altă parte se poate calcula mai bine necesarul de mâncare la bucătărie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurant,
clienti,
sua,
marketing,
bilete,
rezervari,
internet,
/arta-si-societate/panorama/idei-de-afaceri-rezervare-de-bilete-la-restaurant-12762337
12762337
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.