Făcute să reziste

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 februarie 2024 39 afişări

Făcute să reziste

În ziua de azi, când mobila se strică, este, în general, mai uşor să fie înlocuită decât reparată, iar acest lucru creşte cantitatea de deşeuri, ceea ce nu este bine pentru mediu. Unele companii producătoare încearcă să reducă poluarea apelând la materiale cu un impact cât mai mic asupra mediului, altele încearcă să diminueze cantitatea de mobilă care ajunge la gunoi.

Soluţia adoptată de acestea din urmă, scrie Financial Times, este să creeze piese care să reziste bine în timp, dar şi care să nu se demodeze repede şi să poată să fie reparate de sau pentru clientul care le foloseşte ori preluate de producător şi reparate sau transformate în alte articole de mobilier de către acesta. Costul unor asemenea produse este, bineînţeles, mai mare decât al celor obişnuite care se pot înlocui uşor.

Printre companii se numără Benchmark, care oferă posibilitatea de reparaţie pe toată durata de viaţă a produsului, pe care îl poate şi prelua de la clientul care s-a plictisit de el pentru a-i găsi o nouă întrebuinţare, sau Goldfinger, care se prezintă ca folosind numai lemn luat din păduri gestionate responsabil, din care confecţionează piese de mobilier rezistente. O altă companie, Woodendot, oferă serviciul de preluare a mobilei, reparare şi refolosire a ei, iar pentru fiecare produs vândut plantează un copac, în timp ce Vitsoe sau TAKT comercializează fie piese care pot fi reconfigurate, fie elementele separate ale articolelor de mobilier, astfel încât utilizatorii pot cumpăra ce s-a stricat sau nu mai arată bine şi înlocui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mobila,
mobilier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.