Cum să vrăjeşti prunele ca să se coacă mai repede

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 iunie 2013 315 afişări

Abandonate uneori în ideea că omul modern nu mai poate să creadă în ele, datorită progresului ştiinţei, vechile tradiţii sunt reluate pe alocuri de către cei convinşi de bunele rezultate ale practicării lor.

Cum să vrăjeşti prunele ca să se coacă mai repede

Pershore, localitatea cea mai mare producătoare de prune din Marea Britanie, a decis să reia tradiţia tratării cu muzică a prunelor încă necoapte, scrie the Independent. Acestora li se cântă din clarinet muzică menită să le arate că a venit vara şi să le îndemne să se coacă mai repede, deşi nu există studii care să arate că prunele preferă clarinetul sau alt instrument.

Tratarea pomilor fructiferi cu cântări se practică încă din Evul Mediu în cazul livezilor de meri ale Angliei, având ca scop alungarea spiritelor rele şi asigurarea unei recolte bogate.

Acum, oamenii de marketing au transformat tradiţiile într-o ocazie de promovare a turismului local şi a calităţii produselor. Festivalul Prunelor (Plum Fayre), care începe anul acesta în august la Pershore, are loc anual din 1996, din iniţiativa unui istoric şi a unui militant ecologist. Vizitatorii pot admira o expoziţie centrată pe tradiţia cultivării prunelor în zonă, sunt invitaţi la diverse manifestări muzicale şi teatrale şi, bineînţeles, pot cumpăra prune din livezile regiunii.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-sa-vrajesti-prunele-ca-sa-se-coaca-mai-repede-11008201
11008201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.