Ce şi-ar mai dori fetiţa?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 12 februarie 2012 36 afişări

Producătorii de cosmetice încearcă să împingă în jos limita de vârstă a publicului-ţintă al produselor lor. În ultima vreme, saloanele de frumuseţe din SUA înregistrează cereri de servicii de coafură sau tratamente cosmetice de la fete de 12 ani.

Sunt fete care nu concep să meargă la evenimente importante fără să se aranjeze, ceea ce pentru ele înseamnă coafură şi machiaj adecvat situaţiei, scrie The New York Times. Unele dintre aceste fete sunt chiar sprijinite de mamele lor, care, conştiente că fiicele doresc să le imite, le duc la saloane de frumuseţe unde pot învăţa de la profesionişti cum să se machieze şi ce produse li se potrivesc.

Aceste fete fac parte din categoria de preadolescente, încadrată, în general, între 8 şi 14 ani şi pentru care au apărut deja produse destinate lor. O astfel de ofertă vine de la compania Pacific World, cu gama GeoGirl, o serie de produse pe bază de ceai verde, lemn dulce şi vitamina E, care s-a bucurat de suficient succes de piaţă încât să determine lanţul american de retail Wal-Mart să mai comande produse ale mărcii.

La rândul său, fiica Madonnei, Lourdes Leon, acum în vârstă de 15 ani, are propria sa linie de produse cosmetice - Material Girl, lansată în completarea unei linii de articole vestimentare, ce se vând prin intermediul lanţului de magazine Macy's.

Produsele adresate preadolescentelor însă trebuie să fie neapărat ieftine, deoarece fetele din această categorie doresc să fie cochete ca surorile mai mari sau mamele lor, dar dispun de un buget mai redus. Câştigurile producătorilor vin din faptul că aceste cliente, odată obişnuite să le cumpere produsele, vor da dovadă de loialitate faţă de o marcă sau alta, ajungând să cumpere ceva mai scump atunci când vor creşte şi vor avea mai mulţi bani de cheltuit.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ce-si-ar-mai-dori-fetita-9227124
9227124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.