Casa pe valuri. Cât costă o locuinţă de lux pe un iaht

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 iulie 2021 36 afişări

Casa pe valuri. Cât costă o locuinţă de lux pe un iaht

Propriul iaht e simbol al statutului social pentru unii, iar alţii se mulţumesc să deţină doar o parte din el. Aşa se face că au apărut iahturi de apartamente, unde fiecare persoană care-şi permite poate cumpăra o locuinţă plutitoare.

După «The World», un vas care oferea o combinaţie de locuinţe şi camere de hotel, acestea din urmă transformate şi ele în locuinţe pentru ca proprietarii de apartamente de la bordul său să nu mai fie deranjaţi de turişti, şi care se află în exploatare de ceva ani, se pregăteşte «Njord». Aflat în construcţie, «M/Y Njord» urmează să se lanseze la apă în 2024 şi să călătorească pe mările şi oceanele lumii tot anul, pe trasee decise de locatarii săi şi căpitan, scrie The Telegraph. Gândit ca un complex rezidenţial plutitor de către dezvoltatorul său, Ocean Residences, «Njord» va avea peste o sută de apartamente mari cu terase, printre care şi penthouse-uri: 14 dispuse pe două niveluri şi două pe trei niveluri, preţurile variind între 8 şi 30 de milioane de euro, precum şi piscine, săli de fitness şi spaţii de relaxare, printre altele.  Apartamentele vor fi gândite astfel încât locatarii să-şi poată aduce cu ei colecţii de artă, vinuri, bijuterii, pantofi ori ceasuri, fiind dotate şi cu spaţii speciale pentru depozitat trabucuri în condiţii de umiditate controlată ori brânzeturi şi camere de refugiu. Pentru a evita contactul nenecesar cu alte persoane, dată fiind experienţa pandemiei, bucătăriile locuinţelor vor fi dotate cu intrare separată pentru livrări de produse alimentare sau de mâncare de la restaurantele de la bord, «Njord» găzduind chiar şi un spital. Deşi clienţii vizaţi de Ocean Residences şi-ar permite propriul iaht, mulţi dintre ei preferă să se afle în compania altor oameni, de unde şi interesul pentru acest proiect.

Chiar dacă «M/Y Njord» nici nu s-a lansat la apă, el are deja un concurent, aflat în construcţie. Acesta, numit «Somnio», va avea doar 39 de apartamente şi ar urma să fie dat în folosinţă tot în 2024.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iahturi,
apartamente,
iaht

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.