Ca pe vremea lui Shakespeare

Postat la 20 ianuarie 2009 27 afişări

O retea de canale construita in Evul Mediu si Renastere care uneste Lacul Maggiore cu Venetia, trecand prin Milano, va fi redeschisa in curand.

Proiectul de restaurare a canalelor va incepe in aceasta vara, urmand a face legatura cu fluviul Po, ajungand pana la Venetia si trecand prin Pavia, Piacenza, Cremona si Ferrara. Investitia necesara se va cifra la circa un miliard de euro si le va permite turistilor sa calatoreasca spre Venetia pe vechile canale, altadata folosite pentru transport de marfuri, admirand in tihna peisajul italian. Initial, aceasta ruta a fost utilizata pentru transporturile de marmura din Piemont pentru constructia Domului din Milano, lansata in anul 1386. Ea apare mentionata si intr-unele din piesele lui Shakespeare, cum ar fi “Furtuna” sau “Doi tineri din Verona”.

 

Pentru inceput, se vor reda navigatiei opt kilometri de canale de la capatul sudic al Lacului Maggiore, de la Sesto Calende la Somma Lombardo. Compania care se ocupa de restaurare, Navigli Lombardi, are ca scop reabilitarea intregii retele de 140 de kilometri, asa cum functiona ea in secolul al paisprezecelea, cand se intindea de la orasul elvetian Locarno pana la Milano, urmand a se realiza apoi conexiunea cu fluviul Po spre Venetia.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
istorie,
Renastere,
restaurare,
Venetia,
Milano
/arta-si-societate/panorama/ca-pe-vremea-lui-shakespeare-3776155
3776155
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.