Băutura pe care se bat până şi pisicile (VIDEO)

Autor: Daniela Stoican Postat la 26 august 2012 93 afişări

A amesteca bere cu băuturi răcoritoare poate părea o blasfemie, dar berea "îndulcită" se dovedeşte a fi în anumite cazuri soluţia salvatoare pentru piaţa berii.

Aşa-numitele "radler" - bere amestecată cu băuturi răcoritoare precum Sprite, limonadă sau băuturi cu arome de fructe, păreau de neacceptat pentru cehi, cei care au inventat termenul Pilsner şi au dat lumii berea Budweiser, dar aceste sortimente câştigă teren, după ce cehii au redus consumul de bere tradiţională în anii de criză, îndreptându-se şi către un stil de viaţă mai sănătos, scrie Reuters. Consumul de bere din Republica Cehă s-a redus în prezent la 144 litri pe an de la 160 litri la mijlocul anilor 2000, dar conduce în continuare în topurile mondiale.

Evident, situaţia Cehiei nu este singulară, fiind aleasă de Reuters doar pentru faptul că tradiţia consumului de bere în Cehia este foarte puternică. Moda consumului de "radler" este însă susţinută şi în alte ţări din Est, uneori cu concursul unor reclame haioase sau măcar memorabile, cum e cazul acestui recent clip unguresc unde până şi pisica apreciază băutura cea dulce, ca şi al parodiei sale apărute ulterior:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bere,
Cehia,
consum,
comert,
marketing,
radler
/arta-si-societate/panorama/bautura-pe-care-se-bat-pana-si-pisicile-video-9958465
9958465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.