Antichităţile nu sunt ceea ce par a fi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 februarie 2018 68 afişări

Cererea mare de antichităţi reprezintă o afacere bună pentru căutătorii de astfel de piese pe care să le restaureze şi să le vândă celor interesaţi. Mai recent însă, se cer şi antichităţi care nu sunt ceea ce par fi, adică obiecte noi patinate ca să pară din alte epoci, scrie Financial Times.

Antichităţile nu sunt ceea ce par a fi

Piese de mobilier, de gresie sau faianţă noi-nouţe intră în ateliere unde capătă o nouă identitate, care le face să pară găsite într-o depozit de vechituri sau recuperate dintr-o clădire veche.

Ele nu ajung la cei care nu şi-ar permite să plătească pentru antichităţi veritabile, ci la sedii de companii, restaurante sau clienţi cu bugete generoase, datorită faptului că în acest mod se pot asigura cantităţi mai mari dintr-un produs, spre deosebire de cazul în care se caută piese de mobilier sau elemente decorative vechi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.