Un obiect obişnuit, pe care-l ţinea într-o cutie de pantofi, i-a adus o avere acestui pensionar

Postat la 18 august 2018 2480 afişări

Un obiect obişnuit, pe care-l ţinea într-o cutie de pantofi, i-a adus o avere acestui pensionar

Un pensionar a rămas uimit de suma extraordinară pe care a obţinut-o pentru o vază pe care o ţinea într-o cutie de pantofi, informează The Guardian.

Un britanic a plătit o sumă record pentru o vază Hans Coper, care iniţial fusese cumpărată pentru 250 de lire sterline în anii 70, în cadrul unei licitaţii. Britanicul a plătit 381.000 de lire sterline, cel mai mare preţ oferit pentru un produs de ceramică de studio modern. Vânzarea nu numai că a l-a surprins pe pensionarul care a cumpărat-o cu 250 de lire sterline, dar întreaga piaţă.

Vasa fusese achiziţionată de fostul soţ al femeii şi aceasta a păstrat-o într-o cutie de pantofi. Obiectul a fost iniţial estimat la 20.000 de lire sterline, însă imediat doi doritori au vrut vaza şi erau pregătiţi să ofere din start, 50-60.000 de lire sterline.  Până la această licitaţie, recordul pentru o astfel de vază era de 181.000 de lire sterline.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.