Smaraldul, mereu la modă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 02 aprilie 2017 195 afişări

Considerate simbolul vieţii veşnice de către vechii egipteni, smaraldele continuă să fascineze şi în ziua de azi, fiind căutate de colecţionari şi iubitoarele de bijuterii.

Smaraldul, mereu la modă

Cei care doresc să-şi completeze colecţia o pot face la o licitaţie organizată de casa Guernsey la finalul lunii aprilie la New York, scrie CNN, unde se vor pune în vânzare peste douăzeci de smaralde şlefuite şi neşlefuite, precum şi bijuterii cu asemenea pietre, provenite din colecţia unui expert în smaralde, Manuel Marcial de Gomar.

Vedetele licitaţiei sunt nişte smaralde recuperate de pe epava galionului spaniol Nuestra Senora de Atocha, scufundat în largul coastei Floridei în 1622, precum şi smaraldul de 887 de carate La Gloria, pe care casa de licitaţie se aşteaptă să-l vândă pentru suma de 4 sau 5 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.