Să nu uitaţi niciodată: comemorarea Primului Război Mondial

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 ianuarie 2014 184 afişări

Cum anul acesta se împlineşte un secol de la declanşarea Primului Război Mondial, iar diverse ţări au început sau plănuiesc acţiuni comemorative, în Marea Britanie se va desfăşura un proiect menit să sublinieze rolul artiştilor în susţinerea efortului de război.

Să nu uitaţi niciodată: comemorarea Primului Război Mondial

Aceştia au participat, de exemplu, la crearea unor modele de camuflaj pictate pe nave care să le facă greu sau imposibil de detectat de inamici ori la crearea de afişe de recrutare, dar nu numai, scrie The Telegraph.

Proiectul 14-18 NOW, finanţat cu 10 milioane de lire de către Loteria Naţională şi cu încă 10 milioane de către Heritage Lottery Fund şi Arts Council England, va lansa pentru pictori, poeţi, dramaturgi, compozitori, fotografi şi cineaşti invitaţia de a crea propriile lucrări inspirate de Primul Război Mondial. Printre organizaţiile cu care proiectul 14-18 NOW va lucra se numără Philharmonia Orchestra, Royal Opera House, Tate Liverpool şi Liverpool Biennial, Welsh National Opera şi National Theatre Scotland.

Organizatorii proiectului i-au contactat şi pe reprezentanţii ambasadei Germaniei şi ai unor teatre din Germania, intenţionând să-i coopteze, ca şi pe reprezentanţii unor instituţii culturale din alte ţări participante la război.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/sa-nu-uitati-niciodata-comemorarea-primului-razboi-mondial-11885334
11885334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.