"Profesorul tomberon", omul care a trăit timp de un an fară casă, iar acum este pe cale să revoluţioneze piaţa imobiliară

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 mai 2016 5004 afişări

 "Profesorul tomberon", omul care a trăit timp de un an fară casă, iar acum este pe cale să revoluţioneze piaţa imobiliară

Numele său este Jeff Wilson - doctor Jeff Wilson, mai precis - şi este profesor la Universitatea Houston-Tillotson din Texas, Statele Unite. În campus, el este poreclit "profesorul tomberon".

În urmă cu doar câţiva ani, Wilson a ales să renunţe la apartamentul său pentru a trăi, timp de 12 luni, într-un tomberon. Scopul era acela de a afla efectele pe care o astfel de schimbare o produce în mintea unui om.

În cadrul unui interviu acordat Washington Post, profesorul a spus că experienţa l-a făcut mai fericit decât fusese vreodată, pentru că a scăpat de toate grijile legate de îngrijirea unui apartament şi a putut să economisească o sumă importantă de bani. El crede că o astfel de tranziţie poate fi benefică unui segment important din populaţie - referindu-se, desigur, la simpla idee de a trece la un spaţiu mai mic. Nu este vorba de trecerea la un tomberon, explică el, ci de renunţarea la apartament în favoarea unei construcţii de foarte mici dimensiuni.

În acest sens, el a pus bazele unei companii care construieşte case în miniatură, Kasta, şi pare să aibă destul de mult succes. "Kasita reimaginează conceptul de casă, având la bază un design industrial", a spus Wilson.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/profesorul-tomberon-omul-care-a-trait-timp-de-un-an-fara-casa-iar-acum-este-pe-cale-sa-revolutioneze-piata-imobiliara-15301633
15301633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.