Cum să arăţi ce ai: muzeul personal

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 aprilie 2017 161 afişări

Adunate cu grijă în ani de zile, trofeele nu mai pot fi expuse oricum în casa colecţionarului, ci trebuie făcută o investiţie specială într-o încăpere anume ori chiar o aripă dedicată, pe măsura mândriei proprietarului. Fie că sunt trofee de la vânătoare, fie din competiţii sportive sau altfel de concursuri, tot mai mulţi deţinători se decid să facă investiţii în spaţii de expunere pe măsură, scrie Wall Street Journal.

Cum să arăţi ce ai: muzeul personal

Cei care solicită arhitecţilor şi designerilor de interioare să le facă un spaţiu de expunere de trofee rareori le impun acestora o limită de buget, cheltuind de la zeci sau sute de mii de dolari până la chiar aproape 20 de milioane de dolari. Pentru spaţiile în care se expun trofee de vânătoare, de exemplu, unii solicită o încăpere dedicată unde acestea să se încadreze frumos în decor, iar alţii vor ceva care aminteşte de un spaţiu muzeal, în care recreează habitatul natural al animalelor, cu tot cu iarbă, pietre şi copaci şi sisteme de iluminare specială care să imite cerul de zi şi de noapte, precum şi sisteme de sunet care să redea zgomotele din junglă.

Pentru alţii, trofee sunt pantofii, premiile câştigate în cariera sportivă, motocicletele ori maşinile, prezentate în vitrine speciale, ori chiar discurile de aur şi de platină câştigate de-a lungul carierei muzicale. Atunci când se hotărăsc să vândă casele cu spaţiu de expunere pentru trofee, proprietarii sunt gata să o ia de la capăt cu investiţia în noua locuinţă, nevrând să renunţe la a-şi arăta colecţia de care sunt atât de mândri.

Agenţii imobiliari îi sfătuiesc însă pe cei care fac asemenea investiţii să gândească de la început spaţiul destinat trofeelor ca pe unul care poate fi folosit şi în alte scopuri, ca să le fie mai uşor să găsească cumpărători dacă la un moment dat se vor hotărî să-şi vândă proprietatea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.