Cum arată yachtul secret al lui Steve Jobs - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 februarie 2016 7576 afişări

Pe lângă zeci de produse dezvoltate în laboratoarele Apple, Steve Jobs a realizat şi design-ul unui yacht numit Venus. Deşi a fost lansat la apă la mai bine de un an după moartea sa, puţină lume ştia cum arată nava. 

 

Anul trecut, pe reţelele de socializare au apărut mai multe poze realizate pe coasta insulei Norman din arpelagul insulelor British Virgin care prezentau misteriosul yacht.

 

Imagini: Instagram / Woodsholeinn

 

Este aproape imposibil să vorbeşti despre Steve Jobs fără să strecori cuvinte precum geniu, vizionar sau legendă a lumii tehnologiei. Dar în spatele acestei măşti atent construite a stat de fapt un tiran cu o personalitate extrem de dificilă. Reputaţia mai puţin cunoscută a lui Steve Jobs a început să prindă contur încă din anii '80, în primii ani ai Apple. Jeff Raskin pusese bazele Macintosh şi coordona acest proiect când i-a scris lui Mike Scott, preşedintele Apple, pentru a se plânge cu privire la Jobs, un "copil teribil" care părea să fie din ce în ce mai interesat de munca lui. L-a descris atunci drept cineva care acţionează fără să gândească, ia decizii de multe ori absurde fără să se consulte cu nimeni, nu se ţine de promisiuni, nu respectă obligaţii, nu vine de multe ori la întâlniri sau şedinţe şi este adesea iresponsabil. Şi pare să fi avut dreptate.

 

In momentul in care ela a preluat conducerea Apple, in 1997, compania abia se mai tinea pe picioare; inainte de moartea lui Jobs, Apple avea un capital de 105 miliarde de dolari, plasandu-se in fata Dell si in spatele Intel

Este greu de vazut cum aceste lucruri s-ar fi intamplat daca Apple s-ar fi conformat cu filozofiile standard de la Silicon Valley, spun analistii de pe piata, care considera ca Apple creaza produsele dupa niste tipare vechi: incuie usile si nu mai spune nimic pana produsul este perfect si gata pentru a putea fi lansat. "Si toate acestea se datoreaza lui Steve Jobs care era un manager foarte atent, din toate punctele de vedere" a spus Cordell Ratzlaff, un manager Apple. "Nu scapa niciun produs fara sa fie analizat cu minutiozitate de catre acesta, avea grija sa verifice tot, pana la nivelul pixelilor".

 

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cum-arata-yachtul-secret-al-lui-steve-jobs-galerie-foto-15039615
15039615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.