Cele mai valoroase monumente din Europa (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 august 2012 1713 afişări

Sigur că nici frumuseţea, nici importanţa culturală a unui monument nu se măsoară în bani, însă experţii ne spun că merită să ştim exact cât valorează Colosseumul din Roma, Domul din Milano, Turnul Londrei sau Turnul Eiffel.

Un nou studiu realizat de Camera de Comerţ din Monza şi Brianza (Italia) şi citat de Le Figaro evaluează Turnul Eiffel la circa 434 mld. euro - o cincime din PIB-ul francez şi mult peste valoarea altor monumente şi locuri istorice din Europa, incluzând Colosseumul din Roma (cca 91 mld. euro), Muzeul Prado din Madrid (cca 59 mld. euro) şi chiar ruinele de la Stonehenge (peste 10 mld. euro).

Cele mai valoroase monumente din Europa (GALERIE FOTO)

În afara Europei, pentru comparaţie, studiul consideră Casa Albă din Washington drept cel mai valoros monument, evaluându-l la circa 81 mld. euro.

Studiul foloseşte ca bază de evaluare "imaginea, brandul şi vizibilitatea" monumentelor, respectiv importanţa economică a monumentului respectiv pentru ţara unde se află, măsurată prin indicatori ca numărul anual de vizitatori, numărul de turişti străini atraşi, sumele aduse direct şi indirect de turism, locurile de muncă generate, calitatea infrastructurii de acces în zonă.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cele-mai-valoroase-monumente-din-europa-galerie-foto-9982178
9982178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.