Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump de când a devenit preşedintele SUA

Postat la 24 aprilie 2018 649 afişări

Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump de când a devenit preşedintele SUA

In numele diplomatiei politice, reprezentantii SUA la prezidentiale primesc mereu cadouri din intreaga lume, din partea conducatorilor tuturor tarilor. De la bijuterii si carti unicat, pana la masini sau ceasuri de colectie, toti presedintii Americii au avut placerea de a se bucura de astfel de cadouri anuale.

Obama, spre exemplu, a primit in timpul mandatului sau un set de butoni pentru camasa, alaturi de cateva bijuterii pentru prima doamna, in valoare de peste 80.000 de dolari.

Insa, pe aceasta lista a cadourilor extravagante, Trump detine detasat suprematia. 

Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump in timpul mandatului sau. Donald Trump a primit ceva cu adevarat unic, cadoul venind din partea oficialitatilor Irlandei. Acesta a desfacut cadoul, iar in interiorul cufarului a gasit un bol de cristal, plin cu trifoi.

Departe de a fi doar un cadou “verde”, reprezentant al pacii si traiului bio, trifoiul este simbolul Irlandei inca din secolul 18. Acesta este cules an de an si asezat in vase de cristal atent selectate, fiind o adevarata mandrie pentru localnici.

Bolul de cristal primit de Trump nu era un simplu vas. Acesta a fost fabricat in Waterford Gaeltacht din na Rinne. Bolul a fost creat de Eamonn Terry, care este fondatorul si creatorul renumitului Cristal na Rinne. Opera de arta detaliata pe suprafata acestui bol Shamrock aminteste de capodopera Cartii lui Kells din Irlanda, considerata simbolul national al tarii.

Trump a primit mai multe cadouri pe timpul sederii sale la Casa Alba.  Presedintele Iohannis i-a oferit lui Trump o copie a sabiei lui Stefan cel Mare. Dat fiind faptul ca originalul se afla in Turcia, iar SUA si Turcia se afla in relatii divergente, Iohannis a tinut sa simbolizeze prin acest cadou sustinerea acordata Americii in aceasta situatie.

Un cadou unic a venit si din partea Israelului. Ester Goldstein, unul dintre supravietuitorii Holocaustului, i-a donat presedintelui SUA o copie a jurnalului scris de acesta “Journal of a Holocaust survivor”.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.