Viata lui Dr. House. "Medicul" care le aduce milioane americanilor de la Fox

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 februarie 2011 299 afişări

Doctor House, pe numele sau adevarat Hugh Laurie, este unul dintre cei mai mediatizati actori ai acestori vremuri. Fiecare episod e o mina de aur pentru cei de la Fox, aducand peste 20 de milioane de telespectatori in fata micilor ecrane. Care a fost pana acum viata lui House?

Hugh s-a nascut in 11 iunie 1959 in Oxford, Anglia, cel mai mic copil al W.G.R.M si al Patriciei Laurie. A urmat cursurile scolii Dragon, o cunoscuta institutie de invatamant din Oxford, dupa care a invatat la Eton College. Tatal lui Hugh a fost un vaslas uimitor la Cambridge, castigand chiar o medalie de aur la Jocurile Olimpice din 1948. La Eton, Hugh a devenit si el tragator de rame si, vaslind in numele scolii, a devenit campion national la juniori si a fost premiat cu locul al patrulea la Campionatul Mondial de Juniori din 1977.

Un an mai tarziu, Hugh Laurie s-a inscris la Universitatea din Cambridge, unde a studiat arheologie si antropologie. Un moment special din viata lui Laurie s-a petrecut in acei ani. Pe scurt, la competitia de canoe dintre studentii de la Cambridge si cei de la Oxford, unul dintre concursurile de traditie din Anglia, Hugh Laurie a vaslit in numele facultatii sale. A pierdut insa in fata concurentilor pe ultimii zece metri, iar actorul marturiseste adeseori in interviurile sale ca infrangerea inca il racaie.

Hugh s-a alaturat de asemenea Footlights Club din Cambridge, unde a inceput sa primeasca roluri in comedii si pantomime. Clubul de comedie e faimos pentru numele pe care le-a lansat in lumea cinematografica: Alan Bennett, Peter Cook, John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle, John Lloyd, Griff Rhy Jones. Si Emma Thompson a devenit membra in organizatie, iar Hugh Laurie a avut o scurta aventura cu tanara. Anii 1980 si 1981 au adus cele mai bune spectacole ale clubului, printre care The Cellar Tapes, scrisa de Stephen Fry, un nou recrut. Cu Hugh presedinte si Emma vicepresedinte, Footlights a obtinut chiar premii la festivalul de la Edinburgh. Dupa acest succes, Hugh i-a cerut Emmei sa il convinga pe Stephen Fry sa scrie in continuare pentru ei, au devenit buni prieteni, iar parteneriatul a durat mai bine de zece ani.

De atunci a inceput succesul celor trei. Au primit o oferta pentru un show TV si roluri in comedii britanice. La mijlocul anilor '90, Hugh si Stephen au jucat in Blackadder, A Bit of Fry & Laurie si Jeeves and Wooster. Urmeaza rolurile lui Hugh din 101 Dalmatians, Baron Hector Hulot, Stuart Little si Flight of the Phoenix. Pe langa rolurile de actor, Hugh Laurie a regizat si jucat in numeroase reclame si chiar a devenit vocea multor audiobook-uri din Insula. Prima sa carte a fost publicata in 1996. The Gun Seller a devenit in scurt timp un best-seller in Marea Britanie si, totodata, o carte bine primita pe ambele parti ale Atlanticului.

In 2004, Hugh a acceptat rolul doctorului Gregory House intr-o serie de episoade pentru cei de la Fox. Un moment in care fani din intreaga lume au inceput sa-i aprecieze munca si sa devina fani House. Lui i s-au atribuit meritele primului sezon, un real succes in Statele Unite ale Americii, dar si pe tot mapamondul. A castigat premiul "Cel Mai Bun Actor" din partea Asociatiei Criticilor de Televiziune si a fost nominalizat la Emmy in 2005. In ianuarie 2006, Hugh Laurie a primit Globul de Aur, pentru rolul din House M.D., acordat de catre Hollywood Foreign Press Association.

Hugh e casatorit cu Jo Green din iunie 1989, iar cuplul are doi baieti si o fata. Timpul sau se imparte intre familia sa din Londra si studiourile din Los Angeles, unde se filmeaza episoadele. E pasionat de muzica, motociclete si, mai nou, de box.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
House M.D.,
Fox,
venituri,
Hugh Laurie
/arta-si-societate/film/viata-lui-dr-house-medicul-care-le-aduce-milioane-americanilor-de-la-fox-7992148
7992148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.