Avancronică 2017: care sunt cele mai aşteptate filme ale anului

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 02 februarie 2017 1210 afişări

La început de an, trecem în revistă filmele de la care avem aşteptări mari în următoarele 12 luni. 2017 urmează tendinţele de la Hollywood, aşa că majoritatea filmelor anunţate se pot lăuda deopotrivă cu bugete mari şi destul de multă acţiune.

Johnny Depp se întoarce în rolul lui Jack Sparrow pentru PIRAŢII DIN CARAIBE 5: MORŢII NU SPUN POVEŞTI. Alături de el îi vom revedea pe Geoffrey Rush în rolul lui Barbossa şi Orlando Bloom în rolul Will Turner. Surpriza este apariţia lui Javier Bardem, cel care va da viaţă personajului Salazar. Lansarea filmului este programată pentru luna mai.

KONG: SKULL ISLAND este cea mai nouă interpretare a poveştii lui King Kong, o maimuţă care ajunge să terorizeze oraşe din Statele Unite. Faţă de ultimul film, lansat în 2005, distribuţia este mult mai bună, cu Samuel L. Jackson şi Tom Hiddleston. Premiera va fi pe 10 martie.

Misterele Agathei Christie se întorc şi ele pe marile ecrane prin CRIMĂ ÎN ORIENT EXPRES, film ce va ajunge în cinematografele din România la sfârşitul lunii noiembrie. În rolurile principale îi regăsim pe Johnny Depp şi Daisy Ridley, cunoscută mai ales pentru rolul din Star Wars: The Force Awakens.

Şi pentru că am ajuns la STAR WARS, poate cel mai aşteptat film al acestui an este episodul VIII din saga ce se desfăşoară într-o galaxie îndepărtată, cu mult timp în urmă. Episodul VII (The Force Awakens) a adus în conturile Disney peste 2 miliarde de dolari, devenind al treilea cel mai de succes film din istorie. Este de aşteptat, astfel, ca producătorii de la Disney să investească masiv în noua producţie, iar asta nu poate decât să ne bucure. Urmând tradiţia ultimilor ani, STAR WARS: EPISODUL VIII va avea premiera la jumătatea lunii decembrie.

Luna mai va fi importantă pentru fanii francizei Alien, care revine cu COVENANT. Deşi Ridley Scott a revenit în mijlocul acţiunii încă de acum cinci ani, pelicula Prometheus (2012) nu a avut rezultatele dorite. Noul film, care se apropie mai mult de seria originală Alien, arată deja mult mai bine. Katherine Waterson şi Danny McBride sunt în echipajul de pe nava spaţială Covenant, care arată ca paradisul, dar se dovedeşte a fi un loc mult mai puţin prietenos.

AMERICANMADE, avându-l în rol principal pe Tom Cruise, spune povestea unui fost pilot care devine traficant de droguri şi, ulterior, agent secret în cadrul guvernului american. Regizor este Doug Liman, cel care a mai lucrat cu Tom Cruise la Edge of Tomorrow. Filmul va fi lansat în a doua parte a lunii septembrie.

Personajele colorate din TRAINSPOTTING revin pe ecrane după mai bine de 20 de ani. Greu de spus cum au reuşit producătorii să-i readucă la un loc pe actorii din filmul original, dar mă aştept la ceva memorabil. T2 TRAINSPOTTING are premiera în luna martie.

Scarlett Johansson face parte din distribuţia GHOST IN THE SHELL, peliculă bazată pe un popular film de animaţie cu acelaşi nume. În film se regăseşte şi franţuzoaica Juliette Binoche. Ghost in the Shell va ajunge pe marile ecrane la sfârşitul lunii martie.

Harrison Ford îşi reia unul dintre cele mai cunoscute roluri în BLADE RUNNER 2049. Acesta este unul dintre cele mai costisitoare filme din 2017, dar detaliile sunt păstrate strict. Distribuţia îi mai include pe Ryan Gosling, Robin Wright, Jared Leto şi Dave Bautista. Blade Runner 2049 ajunge pe marile ecrane în luna octombrie.

Christopher Nolan semnează anul acesta DUNKIRK, o dramă despre unul din momentele de cotitură ale celui de-al doilea război mondial. Numele regizorului e un motiv suficient de bun pentru a merge în sălile de cinema în luna iulie, dar poate ajută să menţionez că în rolul principal îl veţi regăsi pe Tom Hardy.

2017 se anunţă un an bun atât pentru iubitorii de film, cât şi pentru casele de producţie. Disney, care tocmai a devenit prima companie cu venituri de peste 7 miliarde de dolari într-un singur an, pare pariul sigur şi pentru box-office-ul acestui an.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.