e-Sports, un fenomen cu tot mai mulţi adepţi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 octombrie 2014 70 afişări

eSports, sau sporturile electronice, reprezintă un fenomen ce are din ce în ce mai mulţi adepţi în România. Conceptul de eSport a fost propus chiar ca disciplină olimpică, însă reacţiile negative au făcut ca această idee să fie respinsă.

e-Sports, un fenomen cu tot mai mulţi adepţi

Premiile acordate la competiţiile internaţionale au ajuns să depăşească milioane de euro, iar costurile de organizare sunt mult reduse faţă de o competiţie sportivă tradiţonală.

România nu duce lipsă de astfel de evenimente, cel mai bun exemplu fiind DreamHack – un concurs organizat în mai multe locaţii la nivel global, printre care şi Bucureşti. Astfel, dacă la prima ediţie din 2011 au participat sub 500 de persoane, organizatorii estimează pentru ediţia de la sfârşitul acestei luni că peste 25.000 de jucători şi vizitatori vor trece pragul Sălii Polivalente.

Cel mai important eveniment de până acum a avut loc la sfârşitul lunii aprilie şi s-a bucurat de un succes deosebit. Organizatorii au pregătit  30 de ore de activităţi, desfăşurate pe parcursul a două zile. Cei mai buni jucători profesionişti din lume şi-au disputat premiile în valoare totală de 100.000 de dolari, iar spectacolul a fost acoperit de peste 300 de jurnalişti din ţară şi din străinătate. Evenimentul a fost transmis live şi a fost preluat online în Suedia, Statele Unite, Canada, Rusia, Germania, Spania, Serbia, Marea Britanie, Africa de Sud, Grecia, Vietnam, Coreea de Sud, atrăgând peste 630.000 de vizitatori unici şi un milion şi jumătate de vizualizări.

“Ediţia DreamHack Bucureşti desfăşurată în aprilie ne-a întrecut până şi cele mai optimiste aşteptări. Sala Polivalentă a fost neîncăpătoare pentru cei peste 20.000 de oameni, meciurile din turneele pe care le-am organizat au adunat peste 1,6 milioane de vizualizări, iar evenimentul a fost acoperit în întreaga lume de cei aproximativ 300 de jurnalişti acreditaţi. Fără îndoială, interesul pentru sportul electronic este uriaş. Printre noutăţile aduse de DreamHack Masters Bucharest la final de octombrie şi început de noiembrie se află mult-aşteptata zonă de BYOC, cel mai spectaculos turneu internaţional de DotA 2 pe care l-a văzut vreodată România, precum şi accentul deosebit pus pe scena românească de sport electronic. Ne-am propus să descoperim noi talente şi să ajutăm la transformarea lor în modele veritabile, campioni care să lupte sub steagul României de la egal la egal cu marile echipe internaţionale,” a declarant Silviu Stroie, CEO ComputerGames.ro şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic (IeSF).

Ediţia din octombrie va găzdui şi finalele campionatelor naţionale din cadrul sezonului al patrulea al Romanian eSports Championship (ReC 4). Noutatea ediţiei va fi zona de BYOC (Bring your own computer), organizată în premieră la DreamHack Bucureşti. Participanţii vor avea posibilitatea să îşi aducă propriile PC-uri, laptopuri, tablete sau chiar console la Sala Polivalentă, într-o zonă special amenajată, unde li se vor pune la dispoziţie mese, scaune, electricitate şi internet de mare viteză .

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/e-sports-un-fenomen-cu-tot-mai-multi-adepti-13407787
13407787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.