Cum arătau frumoasele actriţe ale anilor 1900 (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 04 februarie 2012 836 afişări

Cunoscute la vremea lor, apoi uitate, trei actriţe de demult revin în atenţia publicului într-o expoziţie care arată începuturile transformării reprezentaţilor acestei profesii în instrumente de marketing.

Expoziţia "Staging Fashion, 1880-1920" de la Bard Graduate Center din Manhattan le prezintă pe Jane Hading, Lily Elsie şi Billie Burke prin intermediul unor fotografii, articole vestimentare sau obiecte care le-au aparţinut. Cele trei sunt reprezentante ale unei perioade în care, după ce multă vreme se considerase că meseria de actriţă nu este respectabilă, practicantele ei începuseră să fie promovate drept exemple ale frumuseţii şi ale eleganţei pentru toate păturile sociale. Ele au ajuns foarte cunoscute în epocă nu atât pentru talentul lor actoricesc, cât mai ales graţie maşinăriei de promovare din spatele lor, care pe atunci abia se construia.

Cum arătau frumoasele actriţe ale anilor 1900 (GALERIE FOTO)

Jane Hading, Lily Elsie şi Billie Burke beneficiau de serviciile unor croitori de lux, care realizau pentru ele ţinute menite să le creeze o imagine impecabilă în ochii publicului, ce se suprapunea peste frumuseţea lor fizică asociată cu o anume clasă socială. De asemenea, li se crease o anume personalitate întărită prin rolurile pe care le jucau pe scenă. Pentru a se menţine în atenţia publicului, imaginea lor apărea pe copertele revistelor de teatru, pe vederi, în reviste de modă sau în ziare, determinându-le pe femeile înstărite să-şi comande ţinute şi accesorii ca ale lor, iar pe cele care nu şi le permiteau să viseze la ele.

Expoziţia va rămâne deschisă până la 8 aprilie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-aratau-frumoasele-actrite-ale-anilor-1900-galerie-foto-9205687
9205687
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.