O noua serie politista

Postat la 28 noiembrie 2010 31 afişări

Noul Maigret septentrional se numeste, de cativa ani incoace, Erlendur Sveinsson. Este un politist sobru, laconic in expresie, obsedat de afaceri criminale nerezolvate. Este inspectorul sansei de pe urma, cel care se incapataneaza sa despice in patru firul unor cazuri deja clasate, singurul care traieste cu compasiune drama victimelor si care pricepe nevoia de adevar a famililiilor celor disparuti.

Unul dintre motivele ascunse ale acestei implicari neobisnuite vine din faptul ca lui insusi i-a disparut, in tinerete, fratele mai mic, iar familia inca nu si-a revenit de pe urma tragediei. In acest "Oras al borcanelor", un nou cadavru este descoperit la Reykjavik, iar in casa victimei sunt descoperite niste fotografii pornografice care par sa tina de o afacere criminala veche de 40 de ani. Ele conduc spre o oribila colectie de borcane care contin organe umane.

Parintele literar al detectivului nostru este Arnaldur Indridason, cel mai citit scriitor islandez al momentului. S-a nascut in 1961, a facut studii de istorie, a fost jurnalist si critic de film si, pana in momentul de fata, a scris opt romane politiste care il au in centrul atentiei pe Erlendur.

Arnaldur Indridason, "Orasul borcanelor", Editura Trei, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/o-noua-serie-politista-7756554
7756554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.