Ma duc sa mai concediez niste oameni

Postat la 22 mai 2011 11 afişări

"Avioanele si aeroporturile sunt locurile unde ma simt ca acasa. Tot ceea ce tipilor ca tine le displace – aerul reciclat, uscat, colcaind de virusi, mancarea sarata ce pare stropita cu ulei de parafina caldut, lumina artificiala care-ti vlagieste aura - mie au ajuns sa-mi fie, de-a lungul anilor anilor, dragi si familiare."

Cel ce gandeste atat de anapoda este protagonistul cartii "Up in the Air", Ryan Bingham (interpretat de George Clooney in ecranizarea cartii), un individ care se indeletniceste cu concedierea semenilor sai. Atunci cand o companie nu vrea sa-si murdareasca mainile, face apel la Ryan, care se duce si face ce stie el mai bine: da oameni afara din slujba.

Mizantrop, colectionar de mile zburate, Bingham se indragosteste in sfarsit, dar afla cam in acelasi timp, prin vocea patronului sau, ca va trebui sa opereze concedieri prin videoconferinte, ceea ce il va aduce, la propriu si la figurat, cu picioarele pe pamant.

Walter Kirn, "Sus, in aer", Editura Allfa, Bucuresti, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/ma-duc-sa-mai-concediez-niste-oameni-8278215
8278215
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.